Απάντηση Τραμπ στον Σπάικ Λι μετά την ομιλία του στα βραβεία Όσκαρ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Αμερικανός πρόεδρος σήκωσε το γάντι μετά τις αναφορές του βραβευμένου σκηνοθέτη στη φετινή απονομή.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε στον σκηνοθέτη Σπάικ Λι ο οποίος είχε καλέσει τους Αμερικανούς την προηγουμένη, παραλαμβάνοντας το πρώτο του βραβείο Όσκαρ, να κάνουν «την επιλογή της αγάπης απέναντι στο μίσος» κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Θα ήταν καλά αν ο Σπάικ Λι μπορούσε να διαβάσει τις σημειώσεις του ή, ακόμη καλύτερα, να μην έχει χρησιμοποιήσει καθόλου σημειώσεις, όταν χαρακτηρίζει ρατσιστή τον Πρόεδρό σας, που έκανε περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς απ’ οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο!» έγραψε ο Τραμπ σε ένα πρωινό τουίτ.

Παραγκωνισμένος για χρόνια από το Χόλιγουντ, ο Σπάικ Λι αποζημιώθηκε με το Όσκαρ καλύτερης διασκευής για την ταινία του «BlacKkKlansman» («Η παρείσφρηση»), που αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός Αφροαμερικανού αστυνομικού που διείσδυσε στην Κου Κλουξ Κλαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Στον φορτισμένο ευχαριστήριο λόγο του, ο Αφροαμερικανός σκηνοθέτης αναφέρθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του στην 400ή επέτειο από την άφιξη της πρώτης ομάδας μαύρων σκλάβων στις Ηνωμένες Πολιτείες στο 1619, στη «γενοκτονία» των Ινδιάνων της Αμερικής, καθώς και στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

«Ας κινητοποιηθούμε, ας είμαστε από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας» είπε ο Σπάικ Λι που έχει εκδηλώσει πολλές φορές την εχθρότητά του απέναντι τον Ντόναλντ Τραμπ. «Κάντε την επιλογή της αγάπης απέναντι στο μίσος. Ας κάνουμε τη σωστή επιλογή!».