Απαντήσεις ζητούν οι συγγενείς των αγνοουμένων του αεροσκάφους

Απαντήσεις ζητούν οι συγγενείς των αγνοουμένων του αεροσκάφους

Ώρες αγωνίας περνάνε οι οικογένειες των 239 αγνοουμένων της πτήσης 370 της Malaysia Airlines.

Ένα μεγάλο πανό που γράφει «Να έχετε πίστη!» δεσπόζει στο κέντρο του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ ενθαρρύνοντας τους συγγενείς, οι οποίοι μέρα με τη μέρα χάνουν τις ελπίδες τους για εντοπισμό των επιβαινόντων στην πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο.

Μετά από 48 ώρες, από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του Boeing 777, οι συγγενείς περιμένουν απαντήσεις. Πως γίνεται να χάθηκε το σήμα από τα ραντάρ; «Οι οικογένειες ζουν δραματικές στιγμές και περιμένουν μια απάντηση από τις αρχές» δήλωσε ο Joseph Koh, ο οποίος είχε φίλους στο αεροσκάφος.

Διαβάστε ακόμα: Κορυφώνεται η αγωνία για το «εξαφανισμένο» αεροσκάφος

Ο πατέρας του μηχανικού του αεροσκάφους Khairul Amri Selamat, Selamat Omar, μίλησε στους δημοσιογράφους που ήταν μαζεμένοι στο ξενοδοχείο Everly Putrajaya της Κουάλα Λουμπούρ. «Οι αρχές μας φέρονται πολύ καλά, μας δίνουν τρόφιμα και μας παρέχουν στέγη, ψυχολογική υποστήριξη και μας κρατάνε διαρκώς ενήμερους. Το μοναδικό που θέλω είναι να εντοπιστεί ο γιος μου και να μάθω τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης», είπε ο 60χρονος.

Το αεροσκάφος εικάζεται μέχρι τώρα πως συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών του Βιετνάμ αφού έχασε τον έλεγχο με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Μαλαισίας, αλλά δεν έχουν δοθεί επίσημες απαντήσεις. Στις έρευνες θα παίξει βασικό ρόλο το σήμα από το κινητό ενός από τους επιβαίνοντες που κατάφερε να επικοινωνήσει με τους δικούς του, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του αεροσκάφους.

Διαβάστε ακόμα: Πιθανή η αεροπειρατεία στο σκάφος της Malaysia Airlines

Στη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν 34 αεροσκάφη και 40 πλοία από εννέα χώρες, χωρίς όμως να έχει βρεθεί ακόμα κάτι – αφού το αντικείμενο που εντοπίστηκε στον ουρανό και έμοιαζε με τη πόρτα του αεροσκάφους γέμισε με ελπίδες τους συγγενείς, ελπίδες όμως που γκρέμισε ο Αμπντούλ Ραχμάν, αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας.

«Έχουν περάσει πλέον 60 ώρες και δυστυχώς δεν έχουμε εντοπίσει κάποιο από τα κομμάτια του αεροσκάφους , πόσο μάλλον το αεροσκάφος», δήλωσε ο Αμπντούλ Ραχμάν , ο οποίος στέκεται στο πλάι των συγγενών.

Διαβάστε ακόμα: «Θρίλερ» με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines

Οι δύο πετρελαιοκηλίδες που εντοπίστηκαν το Σάββατο συνδέουν την εξαφάνιση του αεροσκάφους με το ενδεχόμενο της αεροπειρατείας, και τα δείγματα βρίσκονται ήδη στο εργαστήριο. «Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων εξετάζει τώρα όλα τα αρχεία και όλο το οπτικό υλικό», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ η Ιντερπόλ δήλωσε ότι οι δύο επιβάτες που φέρονται να ταξίδεψαν με κλεμμένα διαβατήρια, είχαν αγοραστεί τα εισιτήρια τους από την China Southern Airlines.

1/6