Απελευθερώνοντας την Επιχειρηματικότητα

Απελευθερώνοντας την Επιχειρηματικότητα
Photo: Ingram Publishing

Η πολιτική αστάθεια και το μέλλον της ιδιωτικής οικονομίας στην Ελλάδα.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, συχνά ως φάρσα, άλλοτε ως τραγωδία και στην περίπτωση της πολύπαθης χώρας μας, ως συνδυασμός των δύο!

Δεν βαριόμαστε ποτέ παρακολουθώντας τα πολιτικά δρώμενα, αλλά δυστυχώς, το αρχικό μειδίαμα πολλών από μας, για τις γραφικές και ασύλληπτα ανοργάνωτες απόπειρες επιβολής ενός εναλλακτικού πολιτικού μοντέλου, μεταβλήθηκε σε απελπισία.

Πάμε λοιπόν σε Εκλογές, με κόμματα υποδεέστερα των χαμηλότερων προσδοκιών και πολιτικούς αρχηγούς ανύπαρκτους.

Μέσα λοιπόν στην απογοήτευση και την φοβία για το αποτέλεσμα των Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, δημιουργείται στο μυαλό πολλών, η εύλογη αμφιβολία για την επόμενη μέρα.

Το απευκταίο λοιπόν, σενάριο προβλέπει αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και προσφυγή εκ νέου στην κάλπη.

Ως εκ τούτου, όπως αντιλαμβάνεται κάθε σώφρων πολίτης, ο μόνος παράγοντας που με νύχια και με δόντια κρατούσε την Οικονομία μακριά από την ολοκληρωτική κατάρρευση, δηλαδή ο ιδιωτικός τομέας, θα βρεθεί σε πραγματικά δεινή θέση.

Τότε λοιπόν, θα διαπιστώσει κάθε πολέμιος της Οικονομίας της Αγοράς, ότι η ανάπτυξη και η ευημερία ενός σύγχρονου κράτους, προέρχεται πρωταρχικά από το επιχειρείν.

Είναι πασιφανές, ότι η βελτίωση των κοινωνικών αγαθών χρηματοδοτείται από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος σε ιδεατές συνθήκες, δημιουργεί πλούτο για το σύνολο.

Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια πειραματισμών. Η λύση για την μεσοπρόθεσμη βελτίωση της ζωής όλων των Ελλήνων, είναι η δημιουργία συνθηκών για την ανάπτυξη του επιχειρείν και την είσοδο επενδύσεων στη χώρα μας.

Όλα αυτά, μπορούν να πραγματοποιηθούν με συγκεκριμένες (και δοκιμασμένες) τομές, που δυστυχώς δεν υλοποιήθηκαν λόγω ατολμίας των προσφάτων κυβερνήσεων. Τομές όπως ένα σταθερό φορολογικό σύστημα σε βάθος δεκαετίας, δραστική μείωση του Δημοσίου τομέα, αναβάθμιση της Παιδείας, σε συνδυασμό με ενίσχυση της αυτοεκτίμησης μας.

Βασική αρχή κάθε κοινωνίας που προόδευσε από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, ήταν και θα είναι, η Επιχειρηματικότητα.

Μόνο όταν καταργούνται οι φραγμοί στην επιχειρηματικότητα, οι λαοί αναπτύσσονται πνευματικά, ηθικά και υλικά.

Ας το έχουμε στο μυαλό μας, στις… μεθεπόμενες εκλογές.