Απήγαγαν τον νεότερο δισεκατομμυριούχο της Αφρικής – Αμοιβή 437.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες

Απήγαγαν τον νεότερο δισεκατομμυριούχο της Αφρικής – Αμοιβή 437.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες

Ο ιδιοκτήτης του Ομίλου MeTL απήχθη από το Νταρ ες Σαλάμ της Τανζανίας.

Η οικογένεια ενός δισεκατομμυριούχου βιομήχανου από την Τανζανία που απήχθη την περασμένη εβδομάδα προσφέρει 1 δισεκατομμύριο σελίνια (437.000 δολάρια) σε όποιον προσφέρει νέες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη διάσωσή του, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τρεις τηλεφωνικές γραμμές είναι διαθέσιμες σε όποιον έχει κάποιο στοιχείο να μοιραστεί σχετικά με την απαγωγή του Mohammed Dewji, του 43χρονου ιδιοκτήτη του Ομίλου MeTL, όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της οικογένειας. Η ανακοίνωση έγινε χθες, Δευτέρα, στα γραφεία της εταιρείας στην εμπορική πρωτεύουσα της Τανζανίας, Νταρ ες Σαλάμ.

Η απαγωγή του Dewji, ο οποίος είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος της Αφρικής με περιουσία 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι η τελευταία σε μια σειρά ανησυχητικών εξελίξεων για την Τανζανία. Κάποτε θεωρείτο μια «νησίδα ειρήνης» σε μια άκρως ασταθή περιοχή. Όμως, πλέον στο κράτος της Ανατολικής Αφρικής πληθαίνουν τα κρούσματα πολιτικής βίας.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Mwananchi, η αστυνομία συνέλαβε 26 άτομα σε σχέση με την απαγωγή του Dewji.

Η MeTL παράγει το 3,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Τανζανίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, εισάγοντας προϊόντα όπως φοινικέλαιο και καταναλωτικά αγαθά και εξάγοντας αγροτικά προϊόντα όπως ζάχαρη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε χώρες όπως η Αιθιοπία, η Μοζαμβίκη και η Ουγκάντα, και απασχολεί 24.000 εργαζομένους περίπου.

Ο Dewji απήχθη από άγνωστα άτομα από την περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο Colosseum στο Νταρ ες Σαλάμ στις 5:35 τα ξημερώματα την 11η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα East African, ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης δήλωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος απήχθη από ένοπλους «λευκούς».

Όπως αναφέρει η Teneo Intelligence σε σημείωμά της, η απαγωγή του Dewji και «τα συνεχή κρούσματα εκφοβισμού διευθυντικών στελεχών στον εξορυκτικό κλάδο δεν βοηθάνε το επενδυτικό προφίλ της χώρας».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τανζανίας, Kangi Lugola, είπε σε δημοσιογράφους ότι η χώρα – με την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Αφρικής – είναι ασφαλής για τους επενδυτές.