Απειλές από τη Χρυσή Αυγή δήλωσε πως δέχεται ο Χρ. Αλεξόπουλος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για άτομα με «σκέψεις μπράβων της νύχτας»» που απειλούν τη ζωή του και την οικογένειά του μίλησε στην απολογία του ο πρώην βουλευτής της ΧΑ.

Ενώπιον των ανακριτριών που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής φέρεται να δήλωσε πως δέχεται απειλές να παραδώσει την έδρα του κόμματος που κατέχει ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Στην απολογία του πριν λίγες ημέρες στις ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, φέρεται να υποστήριξε πως από όταν άρχισε να αποστασιοποιείται από το κόμμα δέχεται απειλές ακόμη και σε βάρος του παιδιού του, ενώ έκανε λόγο για πρόσωπα με «σκέψεις μπράβων της νύχτας».

Ο βουλευτής φέρεται να ανέφερε στις δικαστικές λειτουργούς: «Οι συγκεκριμένοι που απειλούν εμένα και την οικογένειά μου λειτουργούν με σκέψεις μπράβων νύχτας, που απειλούν πρώτα στα πιο αδύναμα σημεία, δηλαδή παιδιά, συγγενείς, αυτοκίνητα, περιουσία και μετά προχωράνε στην εκτέλεση της απειλής».

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε από τις δικαστικές λειτουργούς πώς γνωρίζει τον χώρο που ανήκουν οι άνθρωποι που τον απειλούν, επικαλέστηκε το περιεχόμενο φέιγ βολάν που είχε κυκλοφορήσει, το οποίο «με καλεί να παραδώσω την έδρα μου, με κατηγορούν ως φίλο των Εβραίων, ως επισκέπτη σε μασονικές στοές κλπ». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής υποστήριξε επίσης στην ανάκριση ότι οι άνθρωποι που τον απειλούν του είπαν «πρόσεξε, έχεις γυναίκα και παιδί, ο εμφύλιος είναι ο πιο αιματοβαμμένος και έχει και παράπλευρες απώλειες».

Ο κ. Αλεξόπουλος φέρεται επίσης να αναφέρθηκε στον συνάδελφό του Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας πως «είχε μανία με τις παρελάσεις και τις μοτοπορίες, όπου τα μέλη της ΧΑ στοιχισμένα χτυπούσαν τα κοντάρια ή τις ασπίδες τους… Πιστεύω ότι ήταν φιέστες του Κασιδιάρη». Ανέφερε μάλιστα πως με όλα αυτά «ο Γερμενής, που θεωρείτο ένα από τα σκληροπυρηνικά στελέχη, γελούσε».

Φέρεται επίσης ο κ. Αλεξόπουλος να απάντησε μάλλον σκωπτικά στις ανακρίτριες, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του κ. Κασιδιάρη που αποκαλεί «άντρο διαφθοράς» τη Βουλή: «Τον είδα» απάντησε ο κ. Αλεξόπουλος για τον κ. Κασιδιάρη «στο άντρο της διαφθοράς, το πόσο γρήγορα έκανε σχέσεις με τον κ. Μπαλτάκο. Επίσης και ο κ. Παναγιώταρος, όπως έμαθα από τα «Παραπολιτικά», πήρε άτοκο δάνειο από τη Βουλή, ενώ εμάς μας έλεγαν ότι δεν θα κάνουμε χρήση των προνομίων των βουλευτών».

Τέλος, αναφερόμενος ο κ. Αλεξόπουλος στις κατασκηνώσεις, στις ασκήσεις στρατιωτικού τύπου και στις φωτογραφίες μελών του κόμματος με όπλα και ναζιστικές σημαίες, υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τα περιστατικά αυτά και δεν ξέρει επίσης αν «η ηγεσία γνώριζε όλα αυτά», ενώ είπε πως όσοι συμμετείχαν σε όλα αυτά είναι άτομα που «έχουν απωθημένα με τον στρατό» και μάλλον «πάσχουν από σύνδρομο κατωτερότητας».

«Πρόκειται για ψυχοσύνθεση με λανθάνουσες προοπτικές. Συνήθως τα άτομα αυτά έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας και βγάζουν έναν ψεύτικο εαυτό», είπε ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής.

Διαβάστε ακόμη:

Νέες φωτογραφίες-ντοκουμέντα για τη Χρυσή Αυγή

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Χρ. Αλεξόπουλος

Εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό – επιχειρησιακό» σκέλος η Χρυσή Αυγή