“Απίστευτο μπέρδεμα για τη βρετανική οικονομία”. Ο CEO της Ryanair κατακεραυνώνει το Brexit

“Απίστευτο μπέρδεμα για τη βρετανική οικονομία”. Ο CEO της Ryanair κατακεραυνώνει το Brexit
(FILES) In this file photo taken on March 29, 2017 A pro-remain protester holds up an EU flag with one of the stars symbolically cut out in front of the Houses of Parliament shortly after British Prime Minister Theresa May announced to the House of Commons that Article 50 had been triggered in London on March 29, 2017. - The UK and European Union will on December 30 sign a mammoth trade pact to put the seal on their drawn-out Brexit divorce in the dwindling hours before they part ways definitively at the dawning of 2021. (Photo by OLI SCARFF / AFP) Photo: AFP
O Μάικλ Ο' Λίρι εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη δυσαρέσκειά του για το Brexit.

Το αφεντικό της RyanairΜάικλ Ο’ Λίρι, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Brexit, περιγράφοντάς το ως ένα «απίστευτο μπέρδεμα» και προβλέποντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταλήξει να υπογράψει μια συμφωνία τύπου Νορβηγίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα 10 με 15 χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας τόνισε ότι τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα έχει σίγουρα αρνητικό αντίκτυπο για την οικονομία.

Ο Ο’ Λίρι είπε ότι η μακροπρόθεσμη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με τον στενότερο εμπορικό του εταίρο εξαρτάται «από το τι θα κάνουν το βρετανικό κατεστημένο ή οι μελλοντικές κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «τα επόμενα 10 με 15 χρόνια» θα συνάψει μια «εμπορική συμφωνία με την Ευρώπη, παρόμοια με αυτήν της Νορβηγίας ή της Ελβετίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Νομίζω ότι θα συνεισφέρουν σε έναν ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, νομίζω ότι δεν θα έχουν άλλη επιλογή» υποστήριξε ο Ο’ Λίρι. «Η θεμελιώδης δύναμη της ενιαίας αγοράς είναι κάτι που είναι πολύ ελκυστικό για να αποκλειστεί η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Όπως μεταδίδει ο Guardian, το αφεντικό της Ryanair είπε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το «πώς θα απαντήσει η Ευρώπη στο Brexit», προσθέτοντας: «Το Brexit θα πρέπει να είναι μια πραγματική προειδοποίηση για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να εστιάσετε σε πράγματα που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων, κάτι που βελτιώνει την ενιαία αγορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: