Απίστευτο: Δείτε πόσα δισ. δολάρια θα αποφέρει στη Βρετανία η Πριγκίπισσα Σάρλοτ

Απίστευτο: Δείτε πόσα δισ. δολάρια θα αποφέρει στη Βρετανία η Πριγκίπισσα Σάρλοτ

Ο Πρίγκιπας Γεώργιος θα γίνει μια μέρα βασιλιάς, αλλά τα λεφτά είναι στην αδερφή του.

Το νεαρότερο μέλος της βασιλικής οικογένειας, η τεσσάρων μηνών Πριγκίπισσα Σαρλότ, θα αποφέρει στη βρετανική οικονομία περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Brand Finance. Ο αδερφός της; Μόνο 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι αλήθεια ότι η πριγκίπισσα βρίσκεται ακόμα πίσω στο …σκορ, σε σχέση με τη μαμά της Αικατερίνη, Δούκισσα του Κέιμπριτζ, της οποίας η συνεισφορά εκτιμάται στα 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Όμως, δεδομένου του γεγονότος ότι η Σαρλότ έχει εμφανιστεί δημοσίως μόλις δύο φορές – τη μέρα που γεννήθηκε και την ημέρα που βαπτίστηκε – η αξία που ήδη παράγει για τις βρετανικές επιχειρήσεις είναι εντυπωσιακή.

Το «Charlotte effect», το …άστρο της μικρής πριγκίπισσας, τόνωσε τον κλάδο της μόδας και άλλες μάρκες που η Σάρλοτ μπορεί να φόρεσε ή με τις οποίες έχει συνδεθεί το όνομά της. Η γέννησή της έφερε μαζί της οικονομικά οφέλη αξίας άνω των 150 εκατομμυρίων δολαρίων, εκτιμά η Brand Finance.

Ο διευθύνων σύμβουλός της, Ντέιβιντ Χέι, τονίζει ότι «η άτυπη υποστήριξη ενός πράγματος εκ μέρους της Σαρλότ, του Τζορτζ και της Κέιτ έχει μια βαθιά οικονομική επίδραση της τάξης των εκατομμυρίων».

Η αξίας 100 δολαρίων δαντελωτή εσάρπα που φορούσε η Σαρλότ όταν οι γονείς της την παρουσίασαν στον κόσμο πουλάει μαζικά από τότε, σύμφωνα με τους κατασκευαστές της.

«Η εσάρπα είναι ακόμα πολύ δημοφιλής· χάρη στην κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στις παραγγελίες απ’ όλο τον κόσμο» είπε ο Γκίλιαν Τέιλορ, διευθυντής της G.H. Hurt & Sons.

Και το vintage καροτσάκι που μετέφερε τη Σαρλότ στη βάφτισή της δημιούργησε παρόμοια τρέλα.. Η εταιρεία Prams With Pizazz, η οποία αναλαμβάνει την ανακατασκευή παλαιών καροτσιών για μωρά, «πλημμύρισε με μηνύματα, email και τηλεφωνήματα μετά την τελετή», σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Σκοτ Φριου.

Η «εταιρεία», όπως αποκαλεί τη βασιλική οικογένεια η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ, αξίζει συνολικά 87 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας 1,8 δισεκατομμύρια στη βρετανική οικονομία κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Brand Finance.¨

Πηγή: CNN Money