Από το exit των 9 εκατ. δολαρίων, Partner σε VC – Ο Πάνος Παπαδόπουλος αναλύει την ιστορία του στο Startup Grind

Από το BugSense στο Marathon VC, όλα στο Innovathen στις 20 Ιουνίου.

Μπορεί να μην έχουμε πολλά success stories όπως συχνά ακούγεται, αλλά στην περίπτωση του Πάνου Παπαδόπουλου αυτό δεν ισχύει.

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον founder που ξεκίνησε την εταιρεία του στην Πάτρα και έκανε ένα από τα πρώτα (και ηχηρά) exits στην ιστορία της Ελληνικής startup κοινότητας και έγινε ο ίδιος από τους πιο ενεργούς επενδυτές στην Ελλάδα;

Ο Πάνος Παπαδόπουλος ήταν ιδρυτής και CEO του BugSense, μιας startup που προσέφερε mobile app analytics και εξαγοράστηκε το 2013 από την εισηγμένη στο NASDAQ πολυεθνική Splunk για το ποσό των €9 εκατομμυρίων.

Από το 2013 εως το 2016 διετέλεσε product manager στην Splunk ($1B revenue το 2016) επικεντρώνοντας στην στρατηγική της Splunk στο mobile και application delivery monitoring.

Ο Πάνος δεν σταμάτησε φυσικά εκεί. Η ενεργή ενασχόληση του με τα startups και την τεχνολογία, τον οδήγησε να επενδύσει ως angel investor σε πάνω από 20 εταιρίες σε Ελλάδα, Ισραήλ, Αγγλία και ΗΠΑ.

Η λίστα είναι μεγάλη: Forky, Pollfish Transifex και Resin.io είναι μόνο μερικά από τα γνωστά πλέον ονόματα στα οποία έχει επενδύσει. Όπως φαίνεται, ο Πάνος δείχνει να έχει πολύ καλό «μάτι» για να αναγνωρίζει τις startup που έχουν όλα τα φόντα να αναπτυχθούν ραγδαία.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το Marathon VC, με τον Πάνο να συμμετέχει ως Partner στην ίδρυση του μαζί με έναν ακόμα «βετεράνο» επενδυτή, τον Γιώργο Τζιραλή του OpenFund. Μαζί έχουν ήδη εξασφαλίσει €8 εκατομμύρια για επενδύσεις από το νεοσύστατο fund ενώ εργάζονται πυρετωδώς για να σηκώσουν ακόμα περισσότερα. Με τέτοιο track record δεν θα δυσκολευτούν.

Ο Πάνος θα βρεθεί στο Startup Grind την Τρίτη 20 Ιουνίου και στον χώρο του INNOVATHENS – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων για να μας μιλήσει γι’ αυτό το μοναδικό ταξίδι του, από founder που οδήγησε την startup του στο Silicon Valley και ένα exit πολλών εκατομμυρίων, σε angel investor και partner ενός fund. Γνωρίστε τον από κοντά και μάθετε τι ψάχνει στις εταιρείες που επενδύει!

Τέλος, μη χάσετε την ευκαιρία να επιταγχύνετε την πορεία σας προς την επιτυχία! Την Πέμπτη 15/6/2017 στο INNOVATHENS (είσοδος δωρεάν), έλληνες και ξένοι Oracle experts σε ένα τεχνικό workshop, θα μιλήσουν για Cloud Native App Development, IaaS, Big Data, Mobility, IoT και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σας. Θα έχετε ακόμα την ευκαιρία να ακούσετε για το Oracle Startup Cloud Accelerator και τις ευκαιρίες που σας ανοίγονται σε συνεργασία με την Οracle.

Startup Grind Athens

Ημερομηνία: Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ώρα: 6μμ

Χώρος: Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS

Διεύθυνση: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2, Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854 Αθήνα

Τηλ: +302130109300

Κρατήσεις Θέσεων: https://www.startupgrind.com/events/details/startup-grind-athens-presents-panos-papadopoulos-marathon-vc