«Αποκαλυπτήρια» για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό το βλέμμα του Τσίπρα

«Αποκαλυπτήρια» για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό το βλέμμα του Τσίπρα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης μιλάει κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών, Αθήνα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το παρουσιάζει στις 19:00 ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, θα παρουσιάσει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης έθεσε τέλος την Πέμπτη στη υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο, μετά από σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν εκτός αλλά και εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δηλώσεις που είχε κάνει προ εβδομάδων ο δημοσιογράφος.

Σημειώνεται πως στις 7 Μαρτίου ο Δημήτρης Παπανώτας είχε αναφέρει σε δηλώσεις του «δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει… Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη που την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές τις βλέπω να είναι μία χαρά, μία χαρά τις αντιμετωπίζουνε, μία χαρά έχουν μισθούς. Ακούσα μία γυναίκα να λέει “οι γυναίκες πληρώνονται λιγότερο”. Εσύ βλέπεις στην τηλεόραση οι γυναίκες να πληρώνονται λιγότερο; Όχι. Περισσότερο μάλλον…».

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα παραπάνω οδήγησαν στο «κόψιμο» του υποψηφίου από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος με ανάρτηση του στα social media ανέφερε «το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Αναλυτικά, η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας.

Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Ο Τσίπρας θα παραστεί στη σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προκειμένου να «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών», σύμφωνα με πηγές κοντά στον πρώην πρωθυπουργό.

«Αυτή η μάχη απέναντι σε μια κυβέρνηση που με τις πολιτικές της πληγώνει καθημερινά την κοινωνία και τη χώρα πρέπει να δοθεί με ενότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλειψε ποτέ από καμία πολιτική και εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: