Απολυτήριο λυκείου με 4 μαθήματα

Απολυτήριο λυκείου με 4 μαθήματα

Όλες οι αλλαγές στις εξετάσεις.

Τη μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων για απολυτήριο αναμένεται να ανακοινώσει για φέτος το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να ανακουφιστούν από τον μαραθώνιο των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλονται και τους εξοντώνουν κάθε χρόνο, καθώς έρχονται αντιμέτωποι και με τις Πανελλαδικές.

Σύμφωνα με το «Έθνος», τη σχετική εισήγηση έκανε στην κυβέρνηση το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), η πρόταση έχει κοινοποιηθεί στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες προς ενημέρωσή τους και σύντομα θα ανακοινωθεί και επίσημα.

Τι αλλάζει

Μέχρι τώρα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου εξετάζονταν στις απολυτήριες εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα (14), ενώ από το φετινό σχολικό έτος (2017-18) θα εξεταστούν μόνο στα εξής τέσσερα:

α) Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (συνεξετάζονται σε τρίωρη εξέταση ως κλάδοι μαθήματος) β) Μαθηματικά γ) Ιστορία δ) Βιολογία

Στα συγκεκριμένα μαθήματα, αναφέρει το ρεπορτάζ, προβλέπεται υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα μόνο στο 1ο τετράμηνο. Ο βαθμός του απολυτηρίου σε αυτά, αποτελεί τον μέσο όρο τριών βαθμολογιών, αυτών του 1ου τετραμήνου, του 2ου τετραμήνου και της απολυτήριας εξέτασης.

Στα υπόλοιπα μαθήματα της τελευταίας τάξης του ΓΕΛ, πλην της Φυσικής Αγωγής,προβλέπεται υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα και στο 1ο και το 2ο τετράμηνο. Ο βαθμός του απολυτηρίου σε αυτά, σημειώνει το δημοσίευμα, αποτελεί τον μέσο όρο δύο βαθμών, αυτών του πρώτου και του δεύτερου τετραμήνου.