Απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Συνεχίζονται και σήμερα οι απολογίες για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ.

Μετά τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή του Τ.Τ. Μάριο Βαρότση, σειρά να απολογηθεί είχε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς , ο οποίος έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη εβδομάδα με λοίμωξη του αναπνευστικού σε ιατρικό κέντρο της Αθήνας.

Στην κλινική μετέβησαν το πρωί ο ανακριτής της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδης, καθώς και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων ο επιχειρηματίας. Ο κ. Κοντομηνάς κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απιστία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι η κατηγορία της απάτης έχει απαγγελθεί με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η απολογία του επιχειρηματία, ο οποίος παρέδωσε στον ανακριτή πολυσέλιδο απολογητικο υπόμνημα, διήρκεσε περίπου δυόμισι ωρες, ενώ η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση θα πραγματοποιηθεί στην Ευελπίδων στις 13:00.

«Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες» είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Ασφαλιστικής DEMCO. «Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία» ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς και κατέληξε: «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει».

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μ. Βαρότσης
Για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, ο κ. Βαρότσης μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα. Το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου απολογήθηκε για τις κατηγορίες της απιστίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι τα δάνεια χορηγήθηκαν νομότυπα.

Διαβάστε σχετικά: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μάριος Βαρότσης

«Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και πάλι τις ίδιες κινήσεις θα έκανα», φέρεται να είπε ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρότσης στη διάθεση των δικαστικών αρχών όλους τους λογαριασμούς τους, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν δόθηκε άνωθεν εντολή για τη χορήγηση κάποιων δανείων απάντησε αρνητικά.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ακόμη να χαρακτηρίζει υπερβολική την απόφαση των αρχών να εκδώσουν σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, αφού όπως υποστήριξε δεν είναι ύποπτος φυγής καθώς εργάζεται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην διοικητή του Τ.Τ. Άγγελο Φιλιππίδη, μέσω του συνηγόρου του Αθανάσιου Βαρλάμη, ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσής του στην Ελλάδα, με αίτηση που κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιου για θέματα εκδόσεων Ιωάννη Αγγελή.

Πρώτη δημοσίευση: 10.22