Απολογούνται για το θάνατου του Αντώνη Καργιώτη οι 3 ναυτικοί του Blue Horizon

Απολογούνται για το θάνατου του Αντώνη Καργιώτη οι 3 ναυτικοί του Blue Horizon
To íÝï ðëïßï Blue Star ÐÁÔÌÏÓ, äåìÝíï óôï ëéìÜíé ôçò ×ßïõ óôï ðñþôï ôïõ ôáîßäé óôç ãñáììÞ ÁèÞíá- ×ßï- ÌõôéëÞíç,óôç ×ßï ôçí ÔåôÜñôç 10 Éïõëßïõ. Ìå ìåãÜëï åíèïõóéáóìü õðïäÝ÷ôçêáí ïé êÜôïéêïé ôùí íçóéþí ôï íÝï ðëïßï êáèþò åßíáé ôï ðéï óýã÷ñïíï ðëïßï óå ïëüêëçñï ôïí êüóìï óôçí êáôçãïñßá ôïõ. Ôï ðëïßï õðïäÝ÷ôçêáí óôç ×ßï ï Õðïõñãüò Íáõôéëßáò ÊùóôÞò Ìïõóïõñïýëçò êáé ï ÁíäñÝáò Âãåíüðïõëïò, ðñüåäñïò ôçò MIG óôçí ïðïßá áíÞêåé ç Attica Group êáé ç èõãáôñéêÞ ôçò, Blue Star Ferries. ÐÝìðôç 11 Éïõëßïõ 2012. ÁÐÅ-ÌÐÅ/BLUE STAR FERRIES/×ÁÑÇÓ ÁÊÑÉÂÉÁÄÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας ο τέταρτος.

Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα τα τρία από τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon προκειμένου να απολογηθούν για τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καργιώτη. Το ένα μέλος του πληρώματος, που είναι ο υπεύθυνος καταστρώματος, νοσηλεύεται με πρόβλημα υγείας και θα μεταβεί στο νοσοκομείο η εισαγγελική αρχή προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, προέκυψαν νέα στοιχεία που περιλήφθηκαν στη δικογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου, τον ύπαρχο, που φαίνεται σε βίντεο να απωθεί τον 36χρονο, ασκήθηκε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: