Απών ο Αλέξης Τσίπρας από τις εκδηλώσεις για την έναρξη της προεδρίας

Απών ο Αλέξης Τσίπρας από τις εκδηλώσεις για την έναρξη της προεδρίας

Για πολιτική απόφαση που οφείλεται στη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνολική ατζέντα της ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την απόφαση να μην παραστεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, για την επίσημη έναρξη της ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από συζητήσεις που έγιναν σε συσκέψεις του κόμματος.

Η απουσία του κ. Τσίπρα από την αποψινή εκδήλωση αποτελεί, σύμφωνα με κομματικές πηγές, μια πολιτική απόφαση που σχετίζεται με σειρά γεγονότων που επηρέασαν την τελική απόφαση του ιδίου. Το κόμμα εκτιμά πως η συνολική ατζέντα της ελληνικής Προεδρίας δεν ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της περιόδου που διέρχεται, τόσο η χώρα μας, όσο και η Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμη: New Deal για την Ευρώπη ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναδείξει τα προβλήματα της ανεργίας, της ανάπτυξης, της δημοκρατίας κ.ά., με στόχο να τεθούν οι βάσεις για μια νέα αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση για την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τις ευθύνες της τρόικας για την πολιτική που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία.

Οι ίδιες κομματικές πηγές σημειώνουν ότι, το επομενο διάστημα, κατά τη διάρκεια της προεδρίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξει αυτή την «άλλη ατζέντα» της Ελλάδας και της Ε.Ε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ