Απόρρητο έγγραφο για τις αποκλίσεις ΔΝΤ και Κομισιόν για το ελληνικό χρέος

Απόρρητο έγγραφο για τις αποκλίσεις ΔΝΤ και Κομισιόν για το ελληνικό χρέος

Η εφημερίδα Wall Street Journal αποκαλύπτει τις διαφορές των πιστωτών για το ζήτημα του χρέους.

Την ύπαρξη αποκλίσεων στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν για την πορεία του ελληνικού χρέους, αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση των θεσμών που αποκάλυψε η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η οποία φέρεται να έχει παρουσιαστεί στους βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου, η κρίση στις σχέσεις Ελλάδας – δανειστών θα συνεχιστεί, καθιστώντας δυσκολότερη την αποπληρωμή των ελληνικών χρεών.

Η έκθεση σημειώνει τις σημαντικές αποκλίσεις στο στρατόπεδο των θεσμών, καθώς το ΔΝΤ απορρίπτει το βασικό σενάριο της Κομισιόν για την πορεία του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, το ελληνικό χρέος θα είναι υψηλότερο του βασικού σεναρίου κατά 18%, καθιστώντας δυσκολότερη την αποπληρωμή του.

Βάσει των εκτιμήσεων του Ταμείου, η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω επιμήκυνση των ωριμάνσεων και νέα μείωση των επιτοκίων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Το 2022, το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με το ΔΝΤ, θα διαμορφωθεί στο 142,2% ενώ η αντίστοιχη εκτίμηση της Κομισιόν, επισημαίνει ότι το χρέος θα ανέλθει στο 124% του ΑΕΠ. Το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, προέβλεπε ότι το ελληνικό χρέος έως το 2022 θα πρέπει να κυμαίνεται στο 110% του ΑΕΠ, ώστε να αποτιμηθεί ως βιώσιμο.