Aπορροφά μέρος της Citibank η Alpha Bank;

Aπορροφά μέρος της Citibank η Alpha Bank;

Σε συζητήσεις, που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, βρίσκονται οι δύο τράπεζες.

Η Alpha Bank βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά μέρους των δραστηριοτήτων της Citibank στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το emea.gr, οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία για την εξαγορά των Consumer και Wealth υπηρεσιών της Citibank, από την Alpha Bank. Στις δραστηριότητες αυτές συμπεριλαμβάνεται και ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο δανείων, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η αγορά εκτιμά ότι η φιλοσοφία των πελατών και των συνεργατών των δύο τραπεζών βρίσκεται αρκετά κοντά.

Όσον αφορά τα καταστήματα της Citibank, εκτιμάται πως εφόσον η συμφωνία ολοκληρωθεί, ορισμένα από αυτά θα αποκτήσουν την ταμπέλα της Alpha Bank και θα προστεθούν στο δίκτυό της, χωρίς να αποκλείεται και κάποια να κλείσουν.

Με την εξέλιξη αυτή η Citibank θα διατηρήσει πλέον στην Ελλάδα μόνο τις Corporate υπηρεσίες, τις οποίες αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω στο άμεσο μέλλον.

H Citibank εγκαταστάθηκε στην Eλλάδα το 1964 αρχικά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ναυτιλιακού τομέα και του τομέα των μεγάλων επιχειρήσεων (Corporate). Tη δεκαετία του ’80 ξεκίνησε με μεγάλη τότε επιτυχία την επέκτασή της και στη λιανική τραπεζική.