«Απόβαση» ελληνικών εταιρειών στο Λονδίνο

«Απόβαση» ελληνικών εταιρειών στο Λονδίνο

Σε εξέλιξη το roadshow του Χρηματιστηρίου στο City. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο, το οποίο ξεκίνησε άτυπα από την Τετάρτη. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης έδωσε συνέντευξη σε εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ σχετικά με την ελληνική οικονομία και την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε με έμφαση στη βελτίωση της εικόνας του ιδιωτικού τομέα, στη μείωση του εργασιακού κόστους και στο πρωτογενές πλεόνασμα. Για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε πως μετά τις τράπεζες το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βάσει των προγραμματισμένων συναντήσεων με ξένους fund managers το συγκεντρώνουν εταιρείες που βρίσκονταν προ μηνών ή παραμένουν ακόμα στη λίστα των υπό αποκρατικοποίηση εταιρειών, φωτογραφίζοντας έτσι τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ.

Κατά την διάρκεια του Roadshow είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με επιτροπή του διεθνούς οίκου FTSE, κατά την διάρκεια των οποίων στελέχη της ΕΧΑΕ θα ενημερώσουν για τις γενικότερες αλλά και ειδικές εξελίξεις που αφορούν την εγχώρια αγορά.

Οι εισηγμένες που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι οι Alpha Bank, Attica Bank, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Εurobank Properties, Fourlis, Frigoglass, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Κρι Κρι, ΜΙG, Μυτιληναίος – Μέτκα, Motor Oil, ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, Lamda Development, Folli Follie, Εurobank, ΓΕΚ Τέρνα – Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Τιτάν.