Apple και IBM δημιουργούν επιχειρηματικές mobile εφαρμογές

Apple και IBM δημιουργούν επιχειρηματικές mobile εφαρμογές

Με επίκεντρο τις ιδιαίτερες ανάγκες του business software.

Η IBM και η εικόνα της δεν αποτελούν ακριβώς την επιτομή του cool στην αγορά των υπολογιστών (ένα από τα προσωνύμια που της είχαν αποδώσει οι… κακεντρεχείς ήταν «Incredibly Boring Machines»), πόσο μάλλον που η Apple αντιπροσωπεύει ακριβώς το αντίθετο.

Όμως, το μότο της Apple είναι «Think Different» και για αυτό οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να συνεργαστούν ώστε να δημιουργήσουν software για επιχειρήσεις και προγράμματα ειδικού σκοπού για επαγγελματίες, εταιρείες μεταφορών, οικονομικές υπηρεσίες κ.ά. ώστε η μία να αξιοποιήσει την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο και η άλλη να συνεισφέρει με το απαράμιλλο design και την ικανότητά της να βρίσκει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα.

Όροι όπως deep analytics και workflow design βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της συνεργασίας που θα περιλαμβάνει δέκα εφαρμογές για iPad και iPhone. Σκοπός είναι ο επιχειρηματικός χρήστης και ο επαγγελματίας να έχουν εμπειρία χρήσης ανάλογη με εκείνου του απλού καταναλωτή, χωρίς όμως να χάνουν το παραμικρό σε λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα.

Για παράδειγμα, μια εφαρμογή θα επιτρέπει σε αεροσυνοδούς να κάνουν rebooking επιβατών στη διάρκεια της πτήσης αν παραστεί ανάγκη. Μια άλλη θα επιτρέπει σε τεχνικούς τηλεπικοινωνιών ή ηλεκτρικών δικτύων να οργανώνουν τις επισκέψεις τους με βάση γεωγραφικά δεδομένα (βέλτιστη δυνατή διαδρομή) και να χρησιμοποιούν crowd-sourcing εργαλεία και πληροφορίες για την επίλυση προβλημάτων επί τόπου. Παρόμοιες εφαρμογές θα βρουν πεδίο σε ασφαλίσεις, διοίκηση και λογιστικά. Ήδη 50 πελάτες δοκιμάζουν τις νέες εφαρμογές.

Δεν είναι ακόμα γνωστό πότε ακριβώς θα αρχίσει η επίσημη εμπορική διάθεση των εφαρμογών. Το βέβαιο είναι πως θα ακολουθήσουν και άλλες.