Η Apple παρουσιάζει έναν νέο, φτηνότερο iMac

Η Apple παρουσιάζει έναν νέο, φτηνότερο iMac

Μπορεί να μην είναι γρηγορότερος από τον προκάτοχό του, είναι όμως αρκετά φτηνότερος.

Στη φιλοσοφία του iPhone 5C και για τους υπολογιστές της φαίνεται πως μπαίνει η Apple, παρουσιάζοντας τον νέο, φτηνότερο iMac ο οποίος υστερεί σε σύγκριση με τον προκάτοχό του σε τεχνικά χαρακτηριστικά.

To καινούριο μοντέλο των 21,5 ιντσών ξεκινά (στις ΗΠΑ) από τα 1.099 δολάρια – 200 δολάρια λιγότερο από το προηγούμενο.

Ο τελευταίος all-in-one desktop της Apple έχει οθόνη LED, 1,4 GHz διπύρηνο Intel Core i5 επεξεργαστή, 8 GB RAM και σκληρό δίσκο χωρητικότητας 500 GB, ενώ ο αμέσως προηγούμενος είχε επεξεργαστή 2,7 GHz και 1 TB σκληρό. Με την τιμή του, όμως, να βρίσκεται σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, είναι προφανές ότι η εταιρεία στοχεύει σε ένα μεγαλύτερο κοινό, παρά τους «λίγους και εκλεκτούς».

Ο νέος iMac έρχεται και με τη νέα γενιά του 802.11ac Wi-Fi καθώς και δύο θύρες Thunderbolt, τα οποία επιτρέπουν ταχύτατη μεταφορά δεδομένων από άλλες συσκευές. Επιπλέον, η «φρέσκια» σουίτα προγραμμάτων του υπολογιστή θα περιλαμβάνει αρκετά apps επεξεργασίας κειμένου, εικόνας, φωτογραφιών και μουσικής.

Ο φτηνότερος iMac είναι ήδη διαθέσιμος στις ΗΠΑ μέσω του online store της Apple, όμως δεν φέρει ακόμη το καινούριο OSX Yosemite που παρουσίασε πρόσφατα η εταιρεία, αλλά το OSX Mavericks.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιους πάει να «σκοτώσει» η Apple;

Ξεκινά η παραγωγή των νέων iPad Air

Η Apple προειδοποιεί: «Αλλάξτε τώρα τους φορτιστές iPhone»

Η Apple «αλλάζει»