Ariá Estate Suites and Spa: Υπογραμμίζοντας τη μοναδικότητα της Μάνης, σχεδιάζει μία αυθεντική εμπειρία ζωής για τους ταξιδιώτες

Ariá Estate Suites and Spa: Υπογραμμίζοντας τη μοναδικότητα της Μάνης, σχεδιάζει μία αυθεντική εμπειρία ζωής για τους ταξιδιώτες
Μία εκλεπτυσμένη και αυθεντική εμπειρία διαμονής στη μαγευτική Μάνη.

Η Μάνη αποτελεί έναν ιδιαίτερο τόπο, όπου το βουνό συναντά τη θάλασσα, κάνοντας το τοπίο απλά μαγικό. Η ιστορία του τόπου είναι μεγάλη και αστείρευτη μέσα στους αιώνες, κάτι το οποίο γίνεται αισθητό από τον ταξιδιώτη όταν την επισκέπτεται, λόγω της ενέργειας που εκπέμπει, ενώ οι κρυφές γωνιές της θυμίζουν κάτι από Μεσαίωνα.

Η Μανιάτικη γη διακρίνεται από μια άγρια ομορφιά, με τους πέτρινους πύργους να ξεπροβάλουν μέσα από τα βουνά και τα πεντακάθαρα βαθυγάλανα νερά της που αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις.

Η Μάνη ξεχωρίζει, επίσης, για τη μοναδική της αρχιτεκτονική, όπου κυριαρχεί η πέτρα. Οι Μανιάτες κατάφεραν να χτίσουν πόλεις και χωριά τόσο συνυφασμένα με το φυσικό περιβάλλον που μοιάζουν να αναδύονται μέσα από τη γη. Χρησιμοποιώντας τα λιγοστά μέσα που είχαν, πέτυχαν την αρμονία με την άγρια ομορφιά των υλικών του τόπου, μία αρμονία τόσο συναρπαστική όσο και χαλαρωτική, μία πραγματική αποκάλυψη που δεν παύει να εκπλήσσει τους επισκέπτες.

Αυτή η διάσημη αγνή και άγρια Μάνη, είναι ένα πλουραλιστικό παζλ από εικόνες και έθιμα, από τον εντυπωσιακό Ταΰγετο στις δαντελωτές ακτές και κολπίσκους, από τους μνημειώδεις Πύργους και Κάστρα στα παραδοσιακά χωριουδάκια, από τα αρχεία μνημεία και ναούς στις σημαντικές Βυζαντινές εκκλησίες. Το γαλήνιο θαλασσινό Λιμένι, η γοητευτική Αρεόπολη, το εντυπωσιακό σπήλαιο του Διρού, το Οίτυλο, ο Γερολιμένας, η Βάθεια ή το Ακρωτήριο Ταίναρο, είναι μόνο κάποιοι από τους θησαυρούς της χερσονήσου που αξίζει να ανακαλύψετε.

Πώς θα φτάσετε στη Μάνη

Στην περιοχή μπορεί να φτάσει κανείς με δύο τρόπους. Μέσω Καλαμάτας ή μέσω Σπάρτης. Η πρώτη επιλογή είναι σίγουρα η πιο συμφέρουσα όσον αφορά την ευκολία, αλλά κανείς θα πρέπει να υπολογίσει στο κόστος της μετακίνησης και τα διόδια.

Πού θα μείνετε

Εμπνευσμένο από την αγνή ομορφιά της Μανιάτικης γης, το ξενοδοχείο Ariá Estate Suites & Spa, που έχει βραβευτεί ως Travellers’ Choice από το Tripadvisor, καθρεπτίζει μία ήρεμη, ευγενική, γεμάτη σεβασμό φιλοσοφία φιλοξενίας, ορατή σε κάθε -προσεκτικά επιμελημένη- λεπτομέρεια της διαμονής: οι αριστοτεχνικά σχεδιασμένες Σουίτες, οι λουσμένοι από φυσικό φως άνετοι εσωτερικοί χώροι, το μαγευτικό τοπίο, η εντυπωσιακή και ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και η δημιουργική γαστρονομία, είναι ιδανικά για επισκέπτες που εκτιμούν την ιδιωτικότητα της αυθεντικής πολυτέλειας.

Το ξενοδοχείο Ariá Estate Suites & Spa αποτελεί ηγετικό ξενοδοχειακό brand 4 αστέρων στη Μάνη, σχεδιασμένο για να προσφέρει την ζεστασιά ενός ιδιωτικού σπιτιού, συνδυασμένη με αποκλειστικές ξενοδοχειακές ανέσεις και υπηρεσίες. Είναι ιδανικό για ξεκούραση, χαλάρωση και αναζωογόνηση, απολαμβάνοντας μία ανεπιτήδευτη κομψότητα και ένα ελκυστικό, χαρούμενο μείγμα ανθρώπων, υπηρεσιών και περιβάλλοντος.

Το ξενοδοχείο δημιουργήθηκε σε ένα πανέμορφο, προστατευμένο περιβάλλον στο οποίο έχουν ενσταλαχτεί φυσικά και αρχαιολογικά ίχνη -όπως το προϊστορικό σπήλαιο Απήδημα-, που πάνε πίσω στον χρόνο αποκαλύπτοντας την πλούσια τοπική ιστορία που βρίθει από διηγήσεις θρύλων. Η εξαιρετική τοποθεσία του ξενοδοχείου πάνω σε ένα λόφο που βλέπει τη θάλασσα και το Μεσσηνιακό Κόλπο, ανάμεσα στο Λιμένι και το διάσημο σπήλαιο του Διρού, αποτελεί ένα φόρο τιμής στην ανεμοδαρμένη ομορφιά της Μάνης, παρέχοντας ένα μοναδικό καταφύγιο, αφιερωμένο στην ξεκούραση και την απόλαυση των αισθήσεων.

Με σεβασμό στην αρχιτεκτονική παράδοση της Μάνης και με προσέγγιση βιώσιμου χαρακτήρα, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του ξενοδοχείου αποτελούνται από τοπικές πέτρες, φυσικά υλικά και τεχνικές χτισίματος, ανοίγοντας κάπως έτσι έναν «διάλογο» με το μοναδικό τοπίο που περιβάλλει το κτήμα.

Οι 16 πολυτελείς Σουίτες με θέα προς τη θάλασσα, είναι χτισμένες αμφιθεατρικά σε τρεις ξεχωριστούς, προστατευμένους στην ιδιωτικότητά τους σχηματισμούς, προσφέροντας το προνόμιο της ανεμπόδιστης πανοραμικής θέας προς τη θάλασσα, και προς το ρομαντικό, χαρακτηριστικό για την περιοχή ηλιοβασίλεμα. Κάθε μία από τις Σουίτες, είναι ένα μοναδικό ξεχωριστό έργο με εξατομικευμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και προσωπικές πινελιές διακόσμησης, συνδυασμένες με την πολυτέλεια των πιο σύγχρονων εφαρμογών.

Πού θα φάτε

Απολαύστε νόστιμα, απολαυστικά πρωινά και χαλαρωτικά απογεύματα με συνοδεία καφέ ή ποτού στην εξαιρετικής ομορφιάς και ηρεμίας βεράντα του Ariá Estate. Μέσα από νέο Horizon Menu, το ξενοδοχείο παρουσιάζει εξαιρετικές επιλογές για πρωινό, που βασίζονται στην ποιότητα της εποχικής κουζίνας και των φρέσκων λαχανικών από τον λαχανόκηπο που διαθέτει, όσο και σε επιλεγμένες μεσογειακές γλυκές και αλμυρές γεύσεις που υπόσχονται ένα νόστιμο ξεκίνημα σε κάθε καινούργια μέρα.

Το νέο Horizon Menu αποτελείται από μια προσεκτική επιλογή Μεσογειακών γεύσεων και είναι εμπνευσμένο από την τοπική κουζίνα και τα φρέσκα προϊόντα της περιοχής και του κήπου του ξενοδοχείου. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ολοκληρώσετε μια αξέχαστη εμπειρία στη Μάνη και να ξεκινήσετε μια μοναδική βραδιά. Συνοδεύστε το γεύμα σας με ένα ποτήρι κρασί από την επιλεγμένη λίστα του ξενοδοχείου, ή ένα κοκτέιλ.

Πού θα κολυμπήσετε

Οργανωμένες ή ανέγγιχτες από τον πολιτισμό, οι πολυάριθμες παραλίες και κολπίσκοι στη Μάνη ακολουθούν το περίγραμμα της χερσονήσου, προσφέροντας εξαιρετικές επιλογές τόσο στους επισκέπτες που προτιμούν μία οργανωμένη, οικογενειακή παραλία όσο και σε εκείνους που επιλέγουν την πολυτέλεια της απομόνωσης και τα χαλαρωτικά καταφύγια των μικρότερων, πιο απομονωμένων παραλιών.

Το γραφικό Λιμένι, όπου το καθάριο θαλασσινό νερό ενώνεται σχεδόν με διάσημα τοπόσημα της περιοχής, προσφέρει μία αυθεντική εμπειρία κολύμβησης, όπως και το Καραβοστάσι ή Νέο Οίτυλο, με την όμορφη βοτσαλωτή παραλία. Είτε αγαπάτε τις μικρές, προστατευμένες παραλίες όπως αυτές που θα βρείτε μετά το Γερολιμένα -ανάμεσα στα Άλικα και τη Βάθεια- όπως η εκπληκτική παραλία του Κότρωνα ή Νησάκι, είτε προτιμάτε τη χαρούμενη βουή του κόσμου στο Μαρμάρι ή το Μαυροβούνι το οποίο προσφέρει ποικιλία από θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες, είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσετε τη γαλήνη του Μεσογειακού τοπίου που αντικατοπτρίζει μοναδικά το φως και τη φυσική ομορφιά της Μάνης.

Δραστηριότητες για όλα τα γούστα

Αν σας αρέσει η δράση και θέλετε να ανακαλύψετε την άγρια ομορφιά της Μάνης, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ένα συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα από το Λιμένι, να δοκιμάσετε μία τραβηχτή (γευστικό ζυμάρι μαγειρεμένο σε ελαιόλαδο) στην Αρεόπολη, και να χαλαρώσετε με έναν αργό περίπατο στην Καρδαμύλη.

Αξίζει, φυσικά, να επισκεφτείτε το Σπήλαιο του Διρού, το οποίο θεωρείται το πιο όμορφο σπήλαιο της Ευρώπης και το Νεολιθικό Πολιτιστικό Μουσείο του Διρού. Επίσης, μη χάσετε το ακρωτήριο Ταίναρο, στο πιο νότιο σημείο της Ηπειρωτικής Ευρώπης με το Ναό του Ποσειδώνα, το Βυζαντινό Μουσείο στον Πύργο Πικουλάκη στην Αρεόπολη, το αρχαίο θέατρο στο Γύθειο, το Μαραθονήσι με τον παραδοσιακό πύργο Τζανετάκη- Γρηγοράκη που φιλοξενεί το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης, και φυσικά, τα γραφικά πετρόχτιστα χωριά που στέκονται περήφανα εδώ και αιώνες, προστατεύοντας το αρχαίο πνεύμα της Μάνης.

Για όσους προτιμούν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης στις διακοπές τους, επισκεφθείτε το «The Spa at Ariá Estate». Χαλαρώστε στην βεράντα του Spa ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου και αφεθείτε σε μια από τις επιλεγμένες θεραπείες στην αίθουσα του μασάζ. Μια όαση χαλάρωσης σας περιμένει!

Οι δραστηριότητες που προσφέρει είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα: Από επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και ιστορικούς πύργους, πεζοπορία, ποδηλασία, κολύμπι ή ακόμα και wind surfing, μέσα από την τοπική γαστρονομία, τις τέχνες και τον πολιτισμό, ανακαλύψτε φέτος τη μοναδική ομορφιά της Μάνης.

Οι κρατήσεις  για το Ariá Estate Suites & Spa έχουν αρχίσει και η ενημέρωση του κοινού για όλες τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου γίνεται ηλεκτρονικά εδώ.

Φωτογραφίες: Stavros Habakis