Αρνητικός ο Έλον Μασκ προς το εμβόλιο του κορωνοϊού: «Εγώ και η οικογένειά μου δεν θα το κάνουμε»

Αρνητικός ο Έλον Μασκ προς το εμβόλιο του κορωνοϊού: «Εγώ και η οικογένειά μου δεν θα το κάνουμε»
epa08042640 Tesla and SpaceX CEO Elon Musk leaves after the first day of a trial against British diver Vernon Unsworth at the United States Courthouse in Los Angeles, California, USA, 03 December 2019. Unsworth has taken Musk to court on the grounds of defamation after Musk accused him of being a pedophile during the rescue of 13 people from a flooded Thai cave in July 2018. EPA/CHRISTIAN MONTERROSA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας σε πρόσφατη συνέντευξή του εξηγεί γιατί δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί και επανέλαβε τη γνώμη του για τα lockdown.

Ότι αυτός και η οικογένειά του δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού, όταν αυτό βρεθεί, δήλωσε ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, Έλον Μασκ, σε πρόσφατη συνέντευξή του λέγοντας ακόμη πως έχει χάσει την πίστη του στην ανθρωπότητα.

Μιλώντας στο podcast της Κάρα Σουίσερ, ο Έλον Μασκ εξήγησε πως ο λόγος που δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί είναι γιατί τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ενώ παράλληλα επανέλαβε την άποψή του για τα lockdown, λέγοντας πως δεν έκαναν καλό στο γενικότερο σύνολο.

«Αυτή δεν είναι μια win-win κατάσταση. Έχει μειώσει την πίστη μου στην ανθρωπότητα όλο αυτό το πράγμα»,  είπε και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως μόνο άτομα που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια από τη νόσο COVID-19, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του απείλησε να μηνύσει τη κομητεία της Καλιφόρνια που απαγόρευσε στην Tesla, να λειτουργήσει ένα εργοστάσιό της κατά της διάρκεια του πρώτου «κύματος» της πανδημίας και είπε πως τόσο η Tesla όσο και η SpaceX δεν σταμάτησαν τη λειτουργία τους.
Ο Έλον Μασκ αναφέρθηκε και στον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει πως συγχέει πεδία εξειδίκευσης, λέγοντας:

«Η Tesla κατασκευάζει τις μηχανές εμβολίων για την CureVac. Ο Γκέιτς είπε κάτι για εμένα χωρίς να ξέρει τι έκανα. Κατασκευάζουμε πραγματικά τα μηχανήματα εμβολίων για την CureVac, δηλαδή για την εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει».