“Άρωμα γυναίκας” στο νέο κυβερνητικό σχήμα – Ποια υπουργεία αναλαμβάνουν

“Άρωμα γυναίκας” στο νέο κυβερνητικό σχήμα – Ποια υπουργεία αναλαμβάνουν
Νέα Δημοκρατία Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το 25% της νέας κυβέρνησης αποτελείται από γυναίκες.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, συμμετέχουν 49 άνδρες και 15 γυναίκες, συνολικά 64. Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή στον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς στην προηγούμενη κυβέρνηση συμμετείχαν 9 γυναίκες (3 υπουργοί και 6 υφυπουργοί).

Η θηλυκή παρουσία στην καινούργια τετραετία της Νέας Δημοκρατίας καταλαμβάνει το 25%, με τέσσερις υπουργούς, μία αναπληρώτρια υπουργό και δέκα υφυπουργούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, υφυπουργός Υπουργείου Εξωτερικών. Η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Εσωτερικών, με υφυπουργό την Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Ζέττα Μακρή και η Δόμνα Μιχαηλίδου υφυπουργοί Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναπληρώτρια υπουργός στο Υπουργείο Υγείας, η Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργός στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Αλεξάνδρα Σδούκου, υφυπουργός στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, υφυπουργός στο Υπουργείο Ανάπτυξης, η Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού, η Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με υφυπουργό την Μαρία Κεφάλα και η Όλγα Κεφαλογιάννη, υπουργός Τουρισμού, με υφυπουργό την Έλενα Ράπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: