Αρπαγή επιχειρηματία στον Πειραιά: Τα σενάρια και η πιθανή απαγωγή για λύτρα

Αρπαγή επιχειρηματία στον Πειραιά: Τα σενάρια και η πιθανή απαγωγή για λύτρα

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καλέσει για λύτρα οι απαγωγείς -Αγωνία στην οικογένειά του και στις Αρχές.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Κορυφώνεται η αγωνία για τον επιχειρηματία από τον Πειραιά καθώς ακόμη δεν έχει επικοινωνήσει κανείς για λύτρα με την οικογένειά του. Η αρπαγή σε βάρος του έγινε περίπου στις 9 το πρωί έξω από το σπίτι του επί της οδού Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή.

Τέσσερις άγνωστοι δράστες ντυμένοι στα μαύρα ώστε να μοιάζουν με αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, καθώς μάρτυρες αναφέρουν ότι έφεραν στα μπουφάν τους λογότυπο πιθανόν της ΕΚΑΜ, επιβίβασαν με την βία σε μαύρο όχημα τον γνωστό επιχειρηματία του Πειραιά στον χώρο των εισαγωγών ποτών και καπνικών προϊόντων, την στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του.

Περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και ανέφεραν πως είδαν τους άγνωστους άντρες να επιβιβάζουν με την βία τον επιχειρηματία σε ένα αυτοκίνητο και να διαφεύγουν με ταχύτητα.

Στην οικία του επιχειρηματία από εκείνη την στιγμή μετέβηκε κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται σε επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειάς του για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί, αλλά και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που συνέλεξε δείγματα από το σταθμευμένο του όχημα και πέριξ και έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση.

Οι πινακίδες του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες, όπως της είδε η οικιακή βοηθός του επιχειρηματία και άλλοι περίοικοι δεν παραπέμπουν σε κανένα όχημα εντός ή εκτός χώρας.

Παρότι η οικονομική επιφάνεια του επιχειρηματία δεν είναι τέτοια που να θεωρείται άμεσα λογική η στοχοποίησή του, έχουν υπάρξει απαγωγές στο παρελθόν με απαίτηση όχι εξωφρενικών ποσών σε βάρος επιχειρηματιών μέσου βεληνεκούς, άρα δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα. Αντιθέτως συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Μία επίσης εύλογη απορία που ενισχύει την πιθανότητα απαγωγής για λύτρα, είναι, γιατί να στήσουν έτσι την επίθεσή τους οι δράστες και να την κάνουν να μοιάζει με αστυνομική επιχείρηση όταν θα μπορούσαν να του επιτεθούν, αν είχαν άλλες προθέσεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και κυρίως της νύχτας με λιγότερη θεατρικότητα…

Από την Αστυνομία έχουν ληφθεί υλικά κλειστών κυκλωμάτων από παρακείμενες επιχειρήσεις τα οποία αναλύονται λεπτομερώς, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν οι αστυνομικοί τις κινήσεις των δραστών και την κατεύθυνση διαφυγής τους ή ακόμα και από προηγούμενες ημέρες την παρακολούθησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του θύματος προσπάθησε να επικοινωνήσει στο κινητό τηλέφωνο του γιου της πολλές φορές δίχως όμως αποτέλεσμα.

Επίσης, χθες μαζί του στο σπίτι του, βρισκόταν η σύντροφός του και γνωστό μοντέλο, την οποία δεν πείραξαν οι δράστες και εκείνη επίσης δεν έχει έως τώρα δεχτεί καμία τηλεφωνική κλήση από κάποιον.

Ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει τις Αρχές για κάτι, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, καθώς το μόνο που υπήρχε στο ιστορικό του είναι μία υπόθεση οικονομικής φύσεως που ερευνούσε το Λιμενικό πριν 18 χρόνια, η οποία δεν μπορεί να συσχετιστεί με αυτό που συνέβη σε βάρος του τώρα.

Πηγή: news247.gr