Άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Η Ολομέλεια της Βουλής «ανοίγει» εκ νέου τον δρόμο για τη δικαιοσύνη.

Με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Στάθη Μπούκουρα, καθώς και του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου.

Η Ελένη Ζαρούλια κατηγορείται ότι κατά τον έλεγχο που της έγινε στη ΓΑΔΑ πριν συναντήσει τον προφυλακισμένο σύζυγο της Νίκο Μιχαλολιάκο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στην τσάντα της μία σφαίρα. Οι Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος με τις κατηγορίες παράνομης βίας στα επεισόδια του Μελιγαλά. Ο Στάθης Μπούκουρας με τις κατηγορίες της εξύβρισης και απειλής.

Νωρίτερα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζήτησαν και οι ίδιοι την άρση ασυλίας τους, «για να λάμψει η αλήθεια», όπως υποστήριξαν, ενώ τόσο η Ελένη Ζαρούλια όσο και ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισαν άκυρη την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας και αποχώρησαν. Η κ. Ζαρούλια κατηγόρησε παράλληλα την αρμόδια εισαγγελέα ότι «είναι υπόλογη για κατάχρηση εξουσίας» καθώς απαγόρευσε στους τρεις κρατούμενους βουλευτές του κόμματος -Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό- να έρθουν στη Βουλή.

Ειδικότερα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είχε ως εξής:

Από τους 236 βουλευτές που ψήφισαν οι 235 τάχθηκαν υπέρ της άρσης ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια και των Ηλία Παναγιώταρου και Στάθη Μπούκουρα, ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.

234 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, ένας ψήφισε όχι, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Για τον Βασίλη Καπερνάρο, ο οποίος κατηγορείται για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε απιστία με περιουσιακή ζημιά 30.000 ευρώ, ψήφισαν 232 βουλευτές υπέρ, 2 κατά, ένας «παρών» και ένα άκυρο.

Παράλληλα, απορρίφθηκε από την Ολομέλεια το αίτημα για άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Διακάκη, για το αδίκημα έκδοσης έξι ακάλυπτων επιταγών κατ΄ εξακολούθηση. Υπέρ της άρσης της ασυλίας της ψήφισαν 80 βουλευτές, κατά 144, 11 «παρών» και ένα άκυρο.

Διαβάστε ακόμη: Στοπ στη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής