Άσχημα νέα για τη Blackberry: Το Facebook θα σταματήσει να υποστηρίζει τα κινητά της

Άσχημα νέα για τη Blackberry: Το Facebook θα σταματήσει να υποστηρίζει τα κινητά της

Η εταιρεία έχει ήδη καλέσει τους πελάτες της να δείξουν την αντίθεσή τους στην απόφαση του Facebook.

Δεν έφτανε που το WhatsApp αποφάσισε ήδη πρόσφατα να σταματήσει την υποστήριξη της εφαρμογής του στα κινητά Blackberry, ήρθε τώρα και το Facebook να πράξει το ίδιο αυξάνοντας τα πλήγματα κατά της εταιρείας κινητών.

Η ανακοίνωση για την παύση της υποστήριξης του Facebook στα κινητά με λογισμικά BBOS και BlackBerry 10 έγινε μέσα από το blog της εταιρείας. Το BBOS τρέχει σε παλαιότερες συσκευές BlackBerry, ενώ το BlackBerry 10 στα τελευταία μοντέλα.

Η εταιρεία δήλωσε «εξαιρετικά απογοητευμένη» από αυτήν την εξέλιξη και κάλεσε μέσω του blog της τους πελάτες της να στείλουν ισχυρό μήνυμα στο Facebook από τα δικά τους social media, χρησιμοποιώντας το #ILoveBB10Apps.

Το Φεβρουάριο έγινε γνωστό ότι η πλατφόρμα των κινητών της BlackBerry κάλυπτε μόλις το 0,2% της αγοράς για το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Ένα ελάχιστο μερίδιο που προκάλεσε την αντίδραση του Facebook, στο οποίο ως γνωστόν ανήκει και το WhatsApp.

Ήδη η BlackBerry υποστηρίζει τη χρήση του Android της Google, ενώ όσοι έχουν το BlackBerry 10 μπορούν να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Facebook για Android.

Το λογισμικό της BlackBerry επιτρέπει στους χρήστες του να κατεβάζουν εφαρμογής για την πλατφόρμα της Google, όμως πολλές φορές παρουσιάζονται πολλές δυσλειτουργίες.