Αθέμιτος ανταγωνισμός, κονιάκ και ηλεκτροκίνηση – Ο… πόλεμος μεταξύ της Ευρώπης και της Κίνας

Αθέμιτος ανταγωνισμός, κονιάκ και ηλεκτροκίνηση – Ο… πόλεμος μεταξύ της Ευρώπης και της Κίνας
Photo: AFP
Η Γαλλία ήταν ο κύριος υποστηρικτής της έρευνας των Βρυξελλών για τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μια ένωση που εκπροσωπεί παραγωγούς κονιάκ που δέχονται κατηγορίες για αθέμιτο ανταγωνισμό (ντάμπινγκ} γαλλικού κονιάκ στην Κίνα δήλωσε ότι οι υποτιθέμενες εκπτώσεις τιμών είναι ασυνήθιστα μικρές για μια τέτοια υπόθεση.

Η γαλλική Bureau National Interprofessionnel du Cognac ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ξεκίνησε την έρευνα για το φερόμενο ντάμπινγκ του ευρωπαϊκού κονιάκ με βάση τις μειώσεις των τιμών κατά περίπου 16%.

«Το επίπεδο αυτό φαίνεται μοναδικά χαμηλό σε σύγκριση με αυτό που είναι γενικά αποδεκτό ως δικαιολογία για μια έρευνα αντιντάμπινγκ», δήλωσε η εκπρόσωπος του BNIC, Βαλερί Μαμπίν, σε δήλωση της στο Bloomberg.

Το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει πως την περασμένη εβδομάδα η Κίνα ξεκίνησε έρευνα αντιντάμπινγκ για προϊόντα αλκοολούχων ποτών, όπως το αποσταγμένο κονιάκ από σταφύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κίνηση αυτή ήρθε ως απάντηση αφού η ΕΕ άνοιξε έρευνα το περασμένο φθινόπωρο σχετικά με τις επιδοτήσεις της Κίνας για τα ηλεκτρικά οχήματα. Η έρευνα αντιντάμπινγκ της Κίνας ώθησε τους επενδυτές να πουλήσουν μετοχές παραγωγών κονιάκ, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών Remy Cointreau και Pernod Ricard.

Η Γαλλία ήταν ο κύριος υποστηρικτής της έρευνας των Βρυξελλών για τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες Renault και Stellantis να είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στην απειλή των εισαγωγών.

Ο εκπρόσωπος της ένωσης παραγωγών κονιάκ δήλωσε ότι το σχετικά χαμηλό επίπεδο των εκπτώσεων στις τιμές «εγείρει το ερώτημα για τον πραγματικό σκοπό της διαδικασίας» και «ενισχύει την πεποίθησή μας ότι οι μελλοντικές μας ανταλλαγές με τις κινεζικές αρχές θα αποδείξουν ότι οι εμπορικές μας πρακτικές συμμορφώνονται πλήρως με τους κινεζικούς και διεθνείς κανονισμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com