ΑΤΜ: Το όριο των 60 ευρώ δεν ισχύει σωρευτικά

ΑΤΜ: Το όριο των 60 ευρώ δεν ισχύει σωρευτικά
ΤΡΑΠΕΖΑ - ΟΥΡΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία των ΑΤΜ από τις 12 το μεσημέρι.

Σε λειτουργία βρίσκονται σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι όλα τα ΑΤΜ των τραπεζών που λειτουργούν στην χώρα μας, καθώς προσαρμόστηκαν στις περιοριστικές ρυθμίσεις κεφαλαίων που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την επόμενη τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα ATM, όπως έχει ανακοινωθεί θα λειτουργούν με ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ ανά κάρτα. Το όριο αυτό δεν ισχύει σωρευτικά. Δηλ. αν μία ημέρα κάποιος δεν βγάλεις 60 ευρώ, αυτό δεν σημαίνει ότι την επόμενη μπορείς να βγάλεις 120 ευρώ. Επίσης, για να μπορέσεις κάποιος καταθέτης να ξανακάνει ανάληψη, πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 24 ώρες από την προηγούμενη.

Από πλευράς τραπεζών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν τα τραπεζικά καταστήματα που θα λειτουργήσουν ανά την επικράτεια, από τα οποία οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πάρουν την σύνταξη τους. Κάθε τράπεζα θα ανακοινώσει περίπου 70 καταστήματα ώστε να καλυφθεί όλη η επικράτεια.

Αναφορικά με το πλήθος ΑΤΜ υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην χώρα μας υπάρχουν περίπου 5.500 ΑΤΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καμία μισθοδοσία στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, καθώς δεν μπορούν να εκκαθαριστούν ηλεκτρονικά οι συναλλαγές.

Διαβάστε ακόμη: 

Κλειστές από σήμερα οι τράπεζες – Όριο ανάληψης τα 60 ευρώ ημερησίως