Αttica group: Διαπραγματεύσεις για αναδιάρθρωση του δανεισμού

Αttica group: Διαπραγματεύσεις για αναδιάρθρωση του δανεισμού

Τη μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του δανεισμού του προσπαθεί να πετύχει ο όμιλος - Απάντηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με έναν μεγάλο αριθμό τραπεζών, καθώς και με τον χρηματοοικονομικό όμιλο Fortress Credit Corp, βρίσκεται ο όμιλος Αttica group, προκειμένου να επιτύχει τη μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του δανεισμού του (δάνεια ομίλου 290 εκατ. ευρώ/ αξίες πλοίων 628 εκατ. ευρώ) και την προσέλκυση στρατηγικών συμμάχων.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Αttica group, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε σχέση με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου.

Στόχος είναι η χρηματοδότηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενός επιχειρηματικού σχεδίου, προκειμένου ο όμιλος Αttica να ενδυναμώσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις διαδικασίες της συνολικής αναδιάρθρωσης του ακτοπλοϊκού κλάδου που βρίσκονται σε εξέλιξη, με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, οι εν λόγω συζητήσεις αφενός δεν έχουν καταλήξει, αφετέρου οποιαδήποτε τυχόν συμφωνία τελεί υπό την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης των δανειστριών τραπεζών του ομίλου της Attica ΑΕ Συμμετοχών.

Προστίθεται επίσης ότι στις εν λόγω συζητήσεις εξετάζεται μεταξύ άλλων προτεινόμενων εταιρικών πράξεων και η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, το ύψος του οποίου και ο χρονικός ορίζοντας έκδοσης αυτού και γενικότερα ο χρόνος ολοκλήρωσης οποιασδήποτε τυχόν συμφωνίας δεν δύνανται ακόμα να προσδιορισθούν.

Ο όμιλος αναφέρει ότι θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις, εφόσον συντρέξει περίπτωση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Διαβάστε ακόμη: 

Attica Group: Συρρίκνωση ζημιών και αύξηση πωλήσεων το 2013