Attica Group: Συμφωνία που της δίνει πλήρη έλεγχο της Hellenic Seaways

Attica Group: Συμφωνία που της δίνει πλήρη έλεγχο της Hellenic Seaways

Η εταιρεία θα καταστεί κυρίαρχη ακτοπλοϊκή στην αγορά του Κεντρικού και βόρειου Αιγαίου.

Η Attica Group φαίνεται πως κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά του 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways που κατέχουν οι Mινωικές Γραμμές (θυγατρική του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι).

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά των μετόχων ένατι 78,5 εκατ. ευρώ, αλλά και την αγορά του πλοίου SuperFast XII της Attica Group στη Minoan για 74, 5 εκατ. ευρώ και την πώληση του HighSpeed 7 της Attica Group στη Minoan έναντι 25 εκατ. ευρώ.

H Attica Group που λειτουργεί τις γραμμές Blue Star και Super Fast Ferries έχει ήδη συμφωνήσει με την Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του 50,3% που αυτή και μπλοκ μικρομετόχων κατείχαν στη Hellenic Seaways.

Με τον τρόπο αυτό, και εφόσον η συμφωνία προχωρήσει και εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές η Attica Group θα ελέγχει σχεδόν το 99% της Hellenic Seaways και θα καταστεί κυρίαρχη ακτοπλοϊκή στην αγορά του Κεντρικού και βόρειου Αιγαίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

H εταιρεία Μινωικές Γραμμές σε επίσημη ανακοίνωσή της προς το ελληνικό χρηματιστήριο ενημερώνει ως εξής:

«Η Εταιρεία Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. ανακοινώνει ότι σήµερα 26/10/2017 υπεγράφη καταρχήν συµφωνία-πλαίσιο µε την εταιρεία ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών προκειµένου να προχωρήσει στη διάθεση του συνόλου των µετοχών που κατέχει σήµερα στην εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. (HSW) καθώς και στην αγορά 2 πλοίων.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω συµφωνία-πλαίσιο περιλαµβάνει τις ακόλουθες επιµέρους και αλληλεξαρτώµενες (en bloc) συναλλαγές οι οποίες είναι: Πώληση από τις Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. στην ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών των 37.667.504 µετοχών της εταιρείας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. οι οποίες αντιπροσωπεύουν σήµερα ποσοστό 48,53% του καταβεβληµένου µετοχικού της κεφαλαίου της, έναντι τιµήµατος € 78.500.000.

Αγορά του πλοίου “SUPERFAST XII” από εταιρεία του Οµίλου Grimaldi, κύριο µέτοχο των Μινωικών Γραµµών, το οποίο ανήκει στην εταιρεία ATTIΚΑ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 100% θυγατρική της ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών, έναντι συνολικού τιµήµατος € 74.500.000.

Αγορά από τις Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. του ταχύπλοου πλοίου “HIGHSPEED 7” από την εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε. έναντι συνολικού τιµήµατος € 25.000.000. Η υλοποίηση της συµφωνίας τελεί, µεταξύ άλλων, υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισµού και τη λήψη των αναγκαίων εταιρικών και άλλων εγκρίσεων.

Οι παραπάνω συναλλαγές θα ολοκληρωθούν µόλις πραγµατοποιηθεί η απόκτηση ελέγχου της εταιρείας HSW από την ATTICA Ανώνυµος Εταιρία Συµµετοχών, για την οποία η τελευταία έχει υποβάλει σχετική γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισµού λόγω άλλης συναλλαγής και η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης.

Οι Μινωικές Γραµµές Α.Ν.Ε. εκτιµούν ότι η υλοποίηση της συναλλαγής θα είναι επωφελής για την εταιρεία αλλά και θα συνδράµει µακροπρόθεσµα στον εξορθολογισµό της εσωτερικής ακτοπλοϊκής αγοράς και τη διατήρηση ορθού επιπέδου υγιούς ανταγωνισµού στον κλάδο.