«Avatar 2»: Ο Τζέιμς Κάμερον παρουσίασε εικόνες από το αναμενόμενο σίκουελ

«Avatar 2»: Ο Τζέιμς Κάμερον παρουσίασε εικόνες από το αναμενόμενο σίκουελ
Εικόνες εμπνευσμένες από το σύμπαν του πολυαναμενόμενου φιλμ επιστημονικής φαντασίας «Avatar 2», παρουσιάστηκαν, για πρώτη φορά στο κοινό, στη διεθνή έκθεση Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας.

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον επιφύλασσε μία έκπληξη στους φανατικούς της πρώτης ταινίας του 2009, αφού στο πλαίσιο της παρουσίασης ενός concept car της Mercedes, προβλήθηκαν σχέδια και τοπία εμπνευσμένα από το σίκουελ, που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2021.

Νέες περιοχές του πλανήτη Pandora με τα ιθαγενή πλάσματα αποκαλύπτονται σε όλο τους το μεγαλείο. Αιωρούμενα βουνά και φωσφορίζοντα ύδατα κοσμούν τον φανταστικό πλανήτη της ταινίας, που, σύμφωνα με το BBC, ενδέχεται να κυκλοφορήσει με τίτλο «The Way of Water» (Ο δρόμος του νερού).

Πέρυσι, τα δικαιώματα πέρασαν από την 20th Century Fox στη Disney.  Μετά από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές, η ταινία εκτιμάται πως θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου του 2021 ενώ τρεις ακόμα ταινίες προγραμματίζονται για το 2023, το 2025 και το 2027.

Εκτός από τους παλιούς ηθοποιούς που θα επιστρέψουν, όπως οι Ζόι Σαλντάνα, Σαμ Γουόρθινγκτον και Σιγκούρνι Γουίβερ, στο σίκουελ θα πρωταγωνιστήσουν και πληθώρα άλλων μεγάλων ονομάτων όπως ο Βιν Ντίζελ, η Μισέλ Γιο αλλά και η Κέιτ Γουίνσλετ -που είχε συνεργαστεί με τον Κάμερον και στον «Τιτανικό», το 1997.