Αυγενάκης για Μουντιάλ 2030: «Επαφές με τη Σαουδική Αραβία, όχι εξαγορά»

Αυγενάκης για Μουντιάλ 2030: «Επαφές με τη Σαουδική Αραβία, όχι εξαγορά»
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λεύτερης Αυγενάκης, παρίσταται στην κηδεία του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Ελευσίνα, Πέμπτη 05 Ιανουαρίου 2023. Το «ύστατο χαίρε» στον αδικοχαμένο 16χρονο πρωταθλητή Ευρώπης της πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλο, απηύθηναν η οικογένεια, οι φίλοι, αλλά και εν γένει ο κόσμος του ελληνικού αθλητισμού. Στους ώμους τους μετέφεραν το φέρετρο μέσα από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στον Ασπρόπυργο οι συναθλητές του, με την οδύνη χαραγμένη στα πρόσωπά τους, αλλά και στα πρόσωπα όλων όσοι ήταν εκεί για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία του στο Δημοτικό Κοιμητήριο Σχιστού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
O Λευτέρης Αυγενάκης επιβεβαίωσε τις επαφές Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, αλλά τόνισε πως το ρεπορτάζ του Politico έχει πολλές ανακρίβειες.

Λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα του Politico για το Μουντιάλ του 2030 και τις επαφές της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε ανάρτηση στο Twitter, επιβεβαιώνοντας ναι μεν τις επαφές, αλλά κάνοντας παράλληλα λόγο για «ανακρίβειες» του Politico.

«Το δημοσίευμα του Politico, περί “εξαγοράς” της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030, είναι γεμάτο ανακρίβειες. Μεταξύ των δύο χωρών & της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας».

Θυμίζουμε πως το ρεπορτάζ του Politico ανέφερε πως η Σαουδική Αραβία θα χτίσει τρία γήπεδα στην Ελλάδα:

«Η Σαουδική Αραβία υποσχέθηκε στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο να πληρώσει για την κατασκευή νέων σύγχρονων γηπέδων, με αντάλλαγμα να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της χώρας να φιλοξενήσει τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί σε επτά χρόνια από τώρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως στις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντησή τους το περασμένο καλοκαίρι, έγινε προσφορά δισεκατομμυρίων από τον Σαουδάραβα στη χώρα μας, η οποία από την πλευρά της οφείλει να συνυπογράψει (μαζί με την Αίγυπτο) για την “αγορά” του Μουντιάλ από τη Σαουδική Αραβία με τη συμμετοχή και των δύο χωρών.

Το Politico μάλιστα επικαλείται και δεύτερη πηγή προσκείμενη στις ιδιωτικές συζητήσεις, αποκαλύπτοντας πως η Σαουδική Αραβία προτίθεται να αναλάβει όλο το κόστος της φιλοξενίας για την Ελλάδα και την Αίγυπτο, με προϋπόθεση το 75% της διοργάνωσης να διεξαχθεί στη χώρα του Κόλπου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: sport24.gr