«Η αξία και ο πλούτος της χώρας δεν είναι δουλειά των συνδικαλιστών»

«Η αξία και ο πλούτος της χώρας δεν είναι δουλειά των συνδικαλιστών»

Την απόφαση των σωματείων να μην προχωρήσουν σε απεργία χαιρέτισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, διαβεβαιώνοντας ξανά πως δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

«Όταν η Δημοκρατία λειτουργεί, όλα λύνονται», δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, χαιρετίζοντας τη στάση των σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΗ που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

«Η αξία και ο πλούτος της χώρας δεν είναι δουλειά των συνδικαλιστών», είπε ακόμη η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ επανάλαβε ότι η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» ήταν επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία ζημιογόνο δημόσια επιχείρηση.

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, η πώληση γίνεται επειδή ο Οργανισμός χρειάζεται χρήματα για να αναπτυχθεί και όταν δεν έχει «το ρευστό που χρειάζεται» πρέπει να το βρει με άλλους τρόπους. «Όταν μία επιχείρηση δεν έχει κεφάλαια για να κάνει εκσυγχρονισμό, να αναπτύξει τις υποδομές της και να βρει χρήματα, τότε δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι σε αντίθετη περίπτωση η επιχείρηση ήταν καταδικασμένη.

Σχετικά με τη λειτουργία των οργανισμών η κ. Βούλτεψη είπε ότι «δεν θα αλλάξει τίποτα στους λογαριασμούς των καταναλωτών» καθώς «ό,τι εισπράττει η μία, θα εισπράττει και η άλλη επιχείρηση». Επίσης, τόνισε ότι «μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ιδιωτικοποίηση, ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει φορέα ηλεκτροδότησης» και αυτό οδηγεί «στην παροχή κινήτρων από τις επιχειρήσεις» ώστε να κρατήσουν τους πελάτες τους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο διαμοιρασμός των καταναλωτών ανάμεσα στη «μικρή» και τη «μεγάλη» ΔΕΗ θα γίνει με τυχαίο δείγμα, ενώ για την τιμή της κιλοβατώρας υπενθύμισε ότι είναι αρμοδιότητα της ανεξάρτητης Αρχής Ρυθμιστικής Ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Φέρνοντας την ηλεκτρική ενέργεια στα μέτρα σου

Το καυτό καλοκαίρι στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Δεν αλλάζει τίποτα για τους 2 εκατ. πολίτες της «μικρής ΔΕΗ»

Δεν προκηρύσσουν νέα απεργία οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ