BBG: Το Spotify φέρνει ακριβότερη, premium συνδρομή – Ακριβότερη κατά 5 δολάρια τον μήνα

BBG: Το Spotify φέρνει ακριβότερη, premium συνδρομή – Ακριβότερη κατά 5 δολάρια τον μήνα
Headphones are seen in front of a logo of online music streaming service Spotify in this illustration picture taken in Strasbourg, February 18, 2014. Spotify is recruiting a U.S. financial reporting specialist, adding to speculation that the Swedish start-up is preparing for a share listing, which one banker said could value the firm at as much as $8 billion. REUTERS/Christian Hartmann (FRANCE - Tags: BUSINESS ENTERTAINMENT LOGO) - RTX1914U
Με πρόσβαση σε καλύτερο ήχο και νέα εργαλεία για τη δημιουργία λιστών αναπαραγωγής και τη διαχείριση βιβλιοθηκών τραγουδιών.

Το Spotify θα λανσάρει ένα νέο ακριβό πρόγραμμα για τους πιο ένθερμους χρήστες της πλατφόρμας μέσα στο 2024, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg.

Το νέο πρόγραμμα του γίγαντα του audio streaming, το οποίο θα είναι ένα πρόσθετο πρόγραμμα για τους υπάρχοντες χρήστες, είναι πιθανό να κοστίζει 5 δολάρια περισσότερα το μήνα για πρόσβαση σε καλύτερο ήχο και νέα εργαλεία για τη δημιουργία λιστών αναπαραγωγής και τη διαχείριση βιβλιοθηκών τραγουδιών, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η εταιρεία αρνήθηκε να κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο στο Reuters.

Η έκθεση έρχεται μια εβδομάδα μετά την αύξηση των τιμών για τα premium πακέτα της εταιρείας στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους, αφού περιόρισε το κόστος μάρκετινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμολόγηση της νέας βαθμίδας θα διαφέρει ανάλογα με το βασικό πρόγραμμα κάθε χρήστη, αλλά αναμένεται να ανέλθει κατά μέσο όρο σε περίπου 40%, αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι οι αναβαθμισμένοι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση στον ήχο υψηλής πιστότητας (HiFi) του Spotify.

Το 2021, το Spotify ανακοίνωσε τη λειτουργία HiFi audio για να επιτρέψει στους premium συνδρομητές σε επιλεγμένες αγορές να αναβαθμίσουν την ποιότητα του ήχου τους, αλλά σύμφωνα με την έκθεση η ανάπτυξή της καθυστέρησε.

Οι premium συνδρομητές του Spotify αυξήθηκαν κατά 14% σε 239 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Για το δεύτερο τρίμηνο προβλέπει μηνιαίους ενεργούς χρήστες στα 631 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com