Apple Intelligence: Τι αλλάζει η τεχνητή νοημοσύνη σε iPhone, Mac και Siri

Apple Intelligence: Τι αλλάζει η τεχνητή νοημοσύνη σε iPhone, Mac και Siri
The Apple iOS 18 logo and Siri AI icon are being displayed on a smartphone, seen in this photo illustration in Brussels, Belgium, on June 10, 2024. (Photo Illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Τα χαρακτηριστικά AI θα είναι διαθέσιμα μόνο στα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max και στα iPad ή Mac με τσιπ M1 ή νεότερα.

Η Apple ανακοίνωσε τη Δευτέρα το «Apple Intelligence», τη νέα σουίτα λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης για τα iPhone, τα Mac και άλλα προϊόντα του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου. Ξεκινώντας αργότερα φέτος, η Apple θα κυκλοφορήσει αυτό που λέει ότι είναι μια πιο διαλογική Siri, παραγόμενα από την τεχνητή νοημοσύνη «Genmoji», ενώ θα επιτρέπει στην Siri τη χρήση του ChatGPT.

Το The Verge σημειώνει πως η Apple -που κάποτε αρνιόταν να χρησιμοποιήσει τον όρο «τεχνητή νοημοσύνη» όταν μιλούσε για τα χαρακτηριστικά μηχανικής μάθησης που διαθέτει- τώρα φτάνει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν αναπτύξει η Google, η Microsoft και άλλες εταιρείες τον τελευταίο χρόνο.

Η εταιρεία λέει ότι τα χαρακτηριστικά AI θα είναι διαθέσιμα μόνο στα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max και στα iPad ή Mac με τσιπ M1 ή νεότερα, και μόνο όταν η γλώσσα τους είναι ρυθμισμένη στα αγγλικά. Τα χαρακτηριστικά θα αρχίσουν να κυκλοφορούν αυτό το φθινόπωρο στα iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia.

Εξυπνότερη Siri

Η Apple δήλωσε ότι οι λειτουργίες AI θα εκτελούν ενέργειες μεταξύ εφαρμογών, καθώς και θα διαχειρίζονται ειδοποιήσεις, θα γράφουν αυτόματα πράγματα για εσάς και θα συνοψίζουν κείμενο στο mail και σε άλλες εφαρμογές.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι οι λειτουργίες AI μπορούν να κάνουν πράγματα όπως η αναφορά σε μια εφαρμογή για να εκτελέσει μια ενέργεια σε μια άλλη, για παράδειγμα να της ζητήσετε να αναπαράγει ένα podcast που σας έστειλε ο συνεργάτης σας.

Η Siri έχει «επίγνωση της οθόνης», που σημαίνει ότι μπορεί να καταλάβει τι ζητάτε και »να αναλάβει δράση με το περιεχόμενο των χρηστών σε περισσότερες εφαρμογές με την πάροδο του χρόνου». Η εταιρεία λέει ότι αυτό θα λειτουργεί τόσο σε εφαρμογές της Apple όσο και σε εφαρμογές τρίτων, επίσης. Και θα μπορείτε να πληκτρολογείτε στη Siri, όχι μόνο να μιλάτε.

Σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας, η Apple λέει ότι πολλές λειτουργίες θα λειτουργούν στη συσκευή, όπου αυτό είναι εφικτό. Αλλά όταν ζητάτε κάτι πιο περίπλοκο, η συσκευή σας -είτε πρόκειται για iPhone, Mac ή iPad- θα κάνει μια κλήση για να μεταφέρει αυτόματα το αίτημα στο cloud.

Η Apple χρησιμοποιεί αυτό που αποκαλεί «Private Cloud Compute» και υποστηρίζει πως δεν θα αποθηκεύσει ποτέ τα δεδομένα σας στους διακομιστές της ούτε θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Επίσης, η εταιρεία λέει ότι θα αφήσει ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες να επιθεωρήσουν τον κώδικα που εκτελείται στους διακομιστές της «για να επαληθεύσουν την ιδιωτικότητα».

Genmoji

Το «Genmoji» πρόκειται για μια νέα λειτουργία που θα δημιουργεί αντιδράσεις που μοιάζουν με emoji, έτσι ώστε όταν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που θέλετε, να μπορείτε απλά να το δημιουργήσετε για εσάς από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ομοίως, μια νέα λειτουργία δημιουργίας εικόνων έρχεται στο iOS 18, που ονομάζεται Image Playground, που λειτουργεί σε διάφορες εφαρμογές, αλλά έχει και τη δική της εφαρμογή με το ίδιο όνομα.

Θα επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε ένα API για να συμπεριλάβουν το Image Playground στις συσκευές τους.

Επιπλέον, η Apple φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στην εφαρμογή Photos.

Επίσης, πρόσθεσε λειτουργίες παρόμοιες με το Magic Eraser της Google, όπως η δυνατότητα διαγραφής ενός προσώπου από μια φωτογραφία.

Η σύμπραξη με την OpenAI

Το ChatGPT, το οποίο τροφοδοτείται από το GPT-4, θα έρθει στο iOS, το macOS και το iPadOS «αργότερα φέτος», ως ένα chatbot στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί η Siri όταν δεν είναι σε θέση να κάνει αυτό που της ζητάτε.

Η Apple υποστηρίζει πως θα ζητάει την άδειά σας πριν στείλει ερωτήσεις, έγγραφα ή φωτογραφίες στο ChatGPT και ότι, αφού απαντήσει, η Siri θα σας παρουσιάζει τις απαντήσεις του.

Η Apple δήλωσε ότι ξεκινάει με το καλύτερο chatbot, αλλά ότι θα υποστηρίξει και άλλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στην πορεία.

Η εταιρεία λέει επίσης ότι το ChatGPT θα είναι διαθέσιμο για χρήση στα εργαλεία γραφής AI σε όλο το σύστημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εικόνων και ότι αποκρύπτει τις διευθύνσεις IP.

Το OpenAI δεν θα αποθηκεύει ούτε τα αιτήματα των χρηστών, γράφει η Apple.

Τέλος, ενώ δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό ή να πληρώσετε για το ChatGPT- η Apple λέει ότι οι συνδρομητές μπορούν να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους για να χρησιμοποιούν επί πληρωμή λειτουργίες μέσα στις built-in ενσωματώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: