Bild: Τα έλεγε ο Σόιμπλε, μόλις δοθούν ελαφρύνσεις, δεν θα κάνουν μεταρρυθμίσεις

Bild: Τα έλεγε ο Σόιμπλε, μόλις δοθούν ελαφρύνσεις, δεν θα κάνουν μεταρρυθμίσεις

Ο Τσίπρας παραβίασε τις συμφωνίες. Η κίνηση αυτή  θα εκνευρίσει τους πιστωτές της υπερχρεωμένης χώρας, γράφει ο γερμανικός Τύπος. 

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σπάει τις συμβάσεις για τα ευρω-προγράμματα βοήθειας», γράφει η  Bild.

«Την Πέμπτη το βράδυ ανήγγειλε από την κρατική τηλεόραση ότι, αντί να κάνει λιτότητα, θέλει να προσλάβει 5.000 νέους γιατρούς, νοσοκόμες και λοιπό προσωπικό για τα κρατικά νοσοκομεία. Και πέραν αυτού θα λάβουν 1,6 εκατομμύρια Ελληνες συνταξιούχοι, που παίρνουν μηνιαία σύνταξη μικρότερη των 800 ευρώ, μια έκτακτη σύνταξη για τα Χριστούγεννα. Μόνον γι’ αυτό το πακέτο το κόστος: 617 εκατομμύρια ευρώ!».

Η εφημερίδα συνεχίζει γράφοντας ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε προειδοποιήσει: «Αν δοθούν νέες ελαφρύνσεις στην Ελλάδα, τότε η κυβέρνηση δεν θα κάνει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις» και συμπληρώνει ότι ο Τσίπρας παραβίασε τις συμφωνίες που αφορούν στα προγράμματα διάσωσης.

Την ίδια ώρα, η Suddeutsche Zeitung με τίτλο «Ο Τσίπρας κάνει χριστουγεννιάτικο δώρο σε φτωχούς συνταξιούχους» σχολιάζει ότι «η κίνηση αυτή αναμένεται τουλάχιστον να εκνευρίσει τους πιστωτές της υπερχρεωμένης χώρας».

«Η γενναιοδωρία του Τσίπρα λίγο πριν απ’ τα Χριστούγεννα αναμένεται να αντιμετωπίσει κριτική από την Ευρώπη. Στο εσωτερικό ο αριστερός πολιτικός δέχεται τεράστια πίεση. Ο λαός είναι απογοητευμένος επειδή ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να αποτρέψει να αντιμετωπίσει η χώρα νέες δυσκολίες. Οι πολίτες θεωρούν ότι η κατάστασή τους είναι ακόμη χειρότερη απ’ ό,τι το 2015 -χρονιά κρίσης. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το αντιπολιτεύομενο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα κέρδιζε τώρα καθαρά τις εκλογές…».