Μπείτε στο εσωτερικό του Facebook campus στην Καλιφόρνια

Μπείτε στο εσωτερικό του Facebook campus στην Καλιφόρνια

Tο κτίριο περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή συλλογή εγκαταστάσεων τέχνης και πίνακες ζωγραφικής, μερικά από τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Το campus του Facebook, στο Menlo Park της Καλιφόρνια κάθε άλλο παρά συνηθισμένη είναι. Από τον τελευταίο όροφο του κτιρίου, όπου οι εργαζόμενοι πίνουν δωρεάν smoothies, μέχρι και το ανοιχτό γραφείο που φέρει την υπογραφή του Frank Gehry, η εταιρεία φαίνεται ότι θέλει να προσφέρει ένα ειδικό περιβάλλον στους υπαλλήλους της.

Ακόμη, το κτίριο περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή συλλογή εγκαταστάσεων τέχνης και πίνακες ζωγραφικής, μερικά από τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

«Πάντα πίστευα ότι τα γραφεία μας θα πρέπει να είναι σαν ένα έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ακριβώς τα προϊόντα και η κοινότητα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε», έγραψε ο CEO της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο Facebook.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένα έργα τέχνης, τα οποία κοσμούν τo cambus του Facebook:

Οι πόρτες του άνοιξαν για πρώτη φορά το περασμένο έτος και η εταιρεία ζήτησε από καλλιτέχνες να δημιουργήσουν σύγχρονα κομμάτια στο εσωτερικό του κτιρίου.

Το ανακυκλώσιμο αυτό ξύλινο έργο φέρει την υπογραφή της Barbara Holmes από το Σαν Φρανσίσκο. 

Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν συχνά διαλείμματα και πραγματοποιούν συναντήσεις στον τελευταίο όροφο, όπως το αποκαλούν «Το Παρατηρητήριο». 

 

To Eρευνητικό εργαστήριο του Facebook είναι ουσιαστικά ένα στούντιο τέχνης, στο οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να σχεδιάσουν ή και να εκτυπώσουν ένα έργο, την ώρα του διαλείμματος, σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ.

Mερικά ακόμη έργα τέχνης των εργαζομένων

Eίναι δεδομένο ότι δεν θα ξαναδείτε τέτοιου είδους έργα τέχνης σε ένα κανονικό γραφείο.