Μπείτε στον «Επιχειρηματικό Επιταχυντή» του Innovathens

Μπείτε στον «Επιχειρηματικό Επιταχυντή» του Innovathens

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει μια καινοτόμα ιδέα στις Ανοιχτές Τεχνολογίες να δηλώσει συμμετοχή για την ένταξή του στον επιχειρηματικό επιταχυντή.

Το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων υλοποιεί ένα δωρεάν τριμηνιαίο πρόγραμμα, τον «Επιχειρηματικό Επιταχυντή» με στόχο την ενίσχυση και στήριξη νεοφυών και υφισταμένων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των πολύμορφων δράσεών του για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Ο «Επιχειρηματικός Επιταχυντής», το νέο και προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις πρόγραμμα του INNOVATHENS, προσφέρει υπηρεσίες συστηματικής και στοχευμένης συμβουλευτικής στους συμμετέχοντες που θα επιλεγούν, ώστε να ενισχυθεί ταχύρρυθμα η εισαγωγή τους στην αγορά ή η βελτίωση της επιχειρηματικής τους θέσης.

Παράλληλα, το INNOVATHENS διαθέτει σε κάθε σχήμα του Επιταχυντή, χώρο εργασίας κατάλληλα εξοπλισμένο, ευνοώντας σε ιδανικό περιβάλλον τη μεταφορά απόψεων, γνώσεων και εμπειρίας και μεταξύ των ομάδων.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον 1ο κύκλο λήγει αυτό το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου. Τα σχετικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 10 Μαρτίου 2015.

Στείλτε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής σας στο info@innovathens.gr με θέμα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ αναφέροντας για ποια χρονική περίοδο του επιταχυντή ενδιαφέρεστε.

Στοιχεία αίτησης:

1. Ονομαστικά στοιχεία για το πρόσωπο ή/και την ομάδα που υποβάλλει την πρόταση, όπως ζητούνται στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, συνοδευόμενη από αναλυτικά Βιογραφικά Σημειώματα.

2. Σύντομη περιγραφή της ιδέας/project/επιχειρηματικής δραστηριότητας που χρήζει συμβουλευτικής για την ανάπτυξη/μορφοποίηση/βελτίωσή της (maximum 500 λέξεις).

3. Προσδιορισμός του πεδίου, στο οποίο εντάσσεται η πρόταση και τεκμηρίωση του καινοτομικού της χαρακτήρα (maximum 300 λέξεις).

4. Βασικοί στόχοι που επιδιώκονται με την ένταξη στον επιταχυντή (maximum 300 λέξεις).

5. Επίπεδο ωριμότητας/αναγκών στο οποίο θεωρείται ότι εντάσσεται η υποψήφια ομάδα:

ΕΠΙΠΕΔΟ 1: Βελτίωση της κατανόησης βασικών αρχών ανάπτυξης επιχειρήσεων και ενίσχυσης δεξιοτήτων καινοτομίας (επίπεδο υπό σύσταση ή νεοφυούς επιχείρησης)

ΕΠΙΠΕΔΟ 2: Βελτίωση επιχειρηματικής λειτουργίας και καινοτομικών ικανοτήτων (επίπεδο για λειτουργούσα επιχείρηση <3 έτη)

ΕΠΙΠΕΔΟ 3: Αναπροσαρμογή λειτουργιών, εισαγωγή καινοτομικών διαδικασιών, ανάπτυξη νέου καινοτομικού προϊόντος ή επαναπροσανατολισμός σχετικά ώριμης επιχείρησης (επίπεδο για λειτουργούσα επιχείρηση > 3 έτη)

6. Ιεράρχηση των ειδικών αναγκών του υποψηφίου.

 

Αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν την πρόσκληση και το πρόγραμμα ένταξης στον Επιχειρηματικό Επιταχυντή του INNOVATHENS εδώ.

Και να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα αίτησης ένταξης στον Επιχειρηματικό Επιταχυντή εδώ.