Blackberry Messenger για όλους

Blackberry Messenger για όλους

Από αυτό το Σαββατοκύριακο κάθε smartphone θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη διάσημη υπηρεσία μηνυμάτων.

Τα πράγματα πάνε πολύ χειρότερα απ’ όσο θα μπορούσε οποιοσδήποτε να φανταστεί για την άλλοτε κραταιά Blackberry κι ένα δραστικά ριζοσπαστικό άνοιγμα θα ήταν το μόνο που θα μπορούσε να παίξει το ρόλο της σωσίβιας λέμβου για την εταιρεία.

Σε μία από τις τελευταίες της κινήσεις αναβίωσης της παλιάς της αίγλης, η διάσημη κατασκευάστρια smartphones ανακοίνωσε ότι ο διάσημος για την ασφάλειά του Blackberry Messenger θα είναι, πλέον, διαθέσιμος για τις συσκευές Apple και Android, όχι όμως και για τα Microsoft phones.

Όλοι οι ειδικοί βλέπουν με θετικό μάτι την προσπάθεια της Blackberry να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία της στο κομμάτι του software, μιας και ο ανταγωνισμός που δημιούργησαν οι δύο μεγάλοι της ανταγωνιστές -Apple, Samsung- παρολίγον να την αφανίσει.

Διαβάστε ακόμη: Η Blackberry σχεδιάζει απολύσεις προσωπικού

Η ελεύθερη πτώση των πωλήσεων απαιτούσε δραστικά μέτρα και ο BBM φαντάζει ως το καλύτερο μέσο για μια πραγματικά ποιοτική στροφή της Blackberry στο πιο δυνατό της σημείο.

«Με πάνω από ένα δισεκατομμύριο iOS, Android και Blackberry συσκευές και καμία κυρίαρχη υπηρεσία μηνυμάτων, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να έρθει ο BBM σε Android και iPhone», έγραψε στο μπλογκ του ο δεύτερος τη τάξει στη διάσημη υπηρεσία μηνυμάτων, Andrew Bocking.

«Ο Blackberry Messenger, το “στέμμα της Blackberry” όπως η ίδια έχει χαρακτηρίσει, αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά όπλα της εταιρείας· προσφέροντας τον στο ευρύ “δεν θα κοστίσει τίποτα”», παρατηρεί ο τεχνολογικός αναλυτής Chris Green.

Διαβάστε ακόμη: Τελειώνουν οι επιλογές για την Blackberry

Ο επικεφαλής της Blackberry, Thorsten Heins, είχε αποκαλύψει τα σχέδια του για άνοιγμα της υπηρεσίας μηνυμάτων από το ετήσιο συνέδριο της εταιρείας τον Μάιο του 2013. Όπως είχε πει, μία κίνηση σαν αυτή θα αποτελούσε «δήλωση εμπιστοσύνης» και θα έδινε τη δυνατότητα στον Blackberry Messenger να μετατραπεί σε «μία ανεξάρτητη λύση για κάθε πλατφόρμα».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι διάσημες εφαρμογές μηνυμάτων για smartphones, όπως το Skype και το Whatsapp, δεν θα είδαν και με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό την εξέλιξη αυτή.