Μπλόκα αγροτών στην Εθνική Οδό – Ποια σημεία είναι κλειστά

Μπλόκα αγροτών στην Εθνική Οδό – Ποια σημεία είναι κλειστά
Αγρότες και κτηνοτρόφοι με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά μηχανήματα, συμμετέχουν σε παναγροτική συγκέντρωση στο Ναύπλιο, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας και κατόπιν πραγματοποίησαν πορεία προς την ΔΕΗ στο Ναύπλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι αγρότες στην Αταλάντη έκλεισαν την Εθνική Οδο Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα.

Έκλεισε το μεσημέρι της Τετάρτης (31/1) η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα από μπλόκο αγροτών στην Αταλάντη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα μπλόκο από 50 τρακτέρ και 70 άτομα. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους.

Περίπου 200 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα έχουν παραταχθεί στο δρόμο μπροστά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι αγρότες έχουν κλείσει το δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού στην είσοδο προς Πάτρα. Μαζί τους συναντήθηκε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, αλλά οι αγρότες απαιτούν να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με το thebest.gr, στο σημείο επικρατεί ένταση, ενώ έχουν αρχίσει να κατεβάζουν καφάσια με προϊόντα στο δρόμο.

Σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας -Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης με Δέδνρα προχώρησαν το μεσημέρι αγρότες από τα Δένδρα και Πλατανούλια του Δήμου Τυρνάβου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο μεταξύ, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, με δυναμική παρουσία σε όλη την χώρα, λίγα 24ωρα πριν τη λήξη της διορίας που έδωσαν οι αγρότες στην κυβέρνηση.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας, μετά την τελετή εγκαινίων του οδικού άξονα Άκτιου – Αμβρακίας. Ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία». Έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα πράξει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο της χώρας. “Ξέρουμε τις εκκρεμότητες με το κόστος του ντίζελ και θα δούμε τι θα κάνουμε, στο μέτρο του εφικτού, γιατί οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες”, είπε στους αγρότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Μπλόκα” παρά την αύξηση πρώτης αρωγής

Την αύξηση της πρώτης αρωγής για τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας ανακοίνωσε χθες, Τρίτη (30/1) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Ζήτησα από το υπουργείο να προχωρήσουμε άμεσα στην αύξηση της πρώτης αρωγής. Από 2.000 να πάμε στις 5.000 έως 10.000 ευρώ. Ώστε ένα ποσό που ούτως ή άλλως θα πάρουν οι αγρότες να το δώσουμε πιο νωρίς”, είπε.

Για την πρόσθετη αρωγή από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανά αγρότη της Θεσσαλίας που έχει υποστεί ζημιές, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο που αφορά το σύνολο των εργαζομένων και των αιτημάτων τους, τα οποία είναι πολλές φορές κοινά, αφού βασική τους πηγή είναι η εισαγόμενη κρίση του πληθωρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247.gr