Μπλόκο από το Twitter στον λογαριασμό της Χρυσής Αυγής

Μπλόκο από το Twitter στον λογαριασμό της Χρυσής Αυγής

Πιθανώς η ενέργεια του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να οφείλεται στην αυστηροποίηση της πολιτικής του απέναντι σε ομάδες που προάγουν τη βία και το φυλετικό μίσος.

Αδύνατη είναι από σήμερα το πρωί η πρόσβαση στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος της Χρυσής Αυγής στο Τwitter.

Ο λογαριασμός φαίνεται πως έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ όποιος προσπαθήσει να δει τη σχετική σελίδα, συναντά το ακόλουθο μήνυμα με την ένδειξη «ανεσταλμένος λογαριασμός».

Υπενθυμίζεται ότι το Twitter είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι πρόκειται να προχωρήσει σε πολύ πιο αυστηρή πολιτική απέναντι σε εθνικιστικές ή άλλες ομάδες που προάγουν τη βία και το φυλετικό μίσος. Οι διαχειριστές του Twitter είχαν προειδοποιήσει ότι πρόκειται να κλείνουν λογαριασμούς που σχετίζονται με φορείς ή οργανισμούς που προάγουν τη βία ενάντια σε πολίτες και θα απαγορεύει usernames που εμπεριέχουν ρατσιστικές προσβολές. Επίσης είχε ανακοινωθεί ότι θα διαγράφονται tweets που παραπέμπουν σε εκδηλώσεις πανηγυρισμού μίας βίαιης ενέργειας ή που αποθεώνουν ανθρώπους που έχουν διαπράξει ανάλογα αδικήματα.

Οι κανονισμοί χρήσης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν πως, μεταξύ άλλων, αιτία για κατέβασμα λογαριασμού μπορεί να είναι η ρητορική βίας και το περιεχόμενο των αναρτήσεων. Λογαριασμοί στο Twitter αναστέλλονται συχνά και κατόπιν σημαντικού αριθμού reports (αναφορών) άλλων χρηστών για προκλητικά ή προσβλητικά σχόλια.