BMW i8. Το απόλυτο υβριδικό supercar είναι εδώ (video)

BMW i8. Το απόλυτο υβριδικό supercar είναι εδώ (video)

Κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και gorilla glass, το i8 προσφέρει οδηγικές συγκινήσεις προστατεύοντας, ταυτόχρονα, το περιβάλλον.

Η αναμονή λαμβάνει τέλος και οι πρώτοι τυχεροί ιδιοκτήτες στην Ευρώπη θα παραλάβουν τις πρώτες i8 μέσα στον Ιούνιο, λίγο μετά θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις και στις ΗΠΑ.

Το υπερ-αυτοκίνητο της βαυαρικής φίρμας ξεκίνησε ως CVED (Concept Vision Efficient Dynamics) και ανακοινώθηκε το 2010. Σήμερα είναι έτοιμο να κατακτήσει τους δρόμους ενσωματώνοντας μια σειρά από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά.

Καταρχάς το μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από ανθρακονήματα, υλικό εξαιρετικά ανθεκτικό και πανάλαφρο. Ωστόσο, έχει διατηρηθεί ένας «κλωβός» από αλουμίνιο για λόγους προστασίας της καμπίνας. Το πίσω τζάμι είναι gorilla glass, το εξαιρετικά σκληρό υλικό από το οποίο φτιάχνονται οι οθόνες των κινητών μας. Το εσωτερικό του μοιάζει, όπως είναι αναμενόμενο, αρκετά φουτουριστικό και οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω και προς τα έξω, όπως αρμόζει σε ένα καθαρόαιμο supercar.

1/4

Όμως ο πραγματικός λόγος που ξεχωρίζει είναι οι δύο κινητήρες του. Ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου (που φορτίζονται με πρίζα από ηλεκτρικό δίκτυο) και προσφέρει αυτονομία 37 χλμ με ταχύτητες μέχρι 120 χλμ/ώρα αποδίδοντας 127 ίππους. Παράλληλα, ένας τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας ισχύος 228 ίππων συμπληρώνει τη δύναμη που χρειάζεται για την κίνησή του το i8. Με σύνολο 357 ίππους σε συνολικό βάρος 1500 κιλών, τα 250 χλμ/ώρα έρχονται σχετικά άνετα προτού επέμβει ο -υποχρεωτικός από τον νόμο- περιοριστής ταχύτητας.

Η κατανάλωσή του είναι μόλις 2,1 L/100 km ενώ οι εκπομπές άνθρακα 49 g/km. H τιμή του στην Ευρώπη θα ξεκινά από τα 126.000 ευρώ, φτάνοντας τα 145.000 με έξτρα όμως Head Up Display, τροχούς 20 ιντσών, δερμάτινο ταμπλό κ.ά.

Δείτε πώς σχεδιάστηκε

Δείτε λεπτομέρειες για την ηλεκτροκίνητη οδήγησή του

Διαβάστε ακόμη:

BMW i3: Βάλτο στη πρίζα

H νέα BMW i8 θα φωτίζει με λέιζερ!

Η γοητεία της νέας BMW