Μπομπ Άιγκερ: «Ζαλίζει» και… προκαλεί το ποσό που πληρώθηκε ο CEO της Disney το 2023

Μπομπ Άιγκερ: «Ζαλίζει» και… προκαλεί το ποσό που πληρώθηκε ο CEO της Disney το 2023
Disney CEO, Bob Iger attends the European film premiere of 'Star Wars: The Rise of Skywalker' at Cineworld Leicester Square on 18 December, 2019 in London, England. (Photo by WIktor Szymanowicz/NurPhoto) (Photo by WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Aύξηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση το προηγούμενο έτος.

«Χρυσάφι» έλαβε πέρυσι ο CEO της Disney, Μπομπ Άιγκερ, ο οποίος εισέπραξε ως απολαβές 31,6 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Πρόκειται για αύξηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση το προηγούμενο έτος.

Συγκεκριμένα, το πακέτο απολαβών του Άιγκερ για το 2023 περιελάμβανε βασικό μισθό 865.385 δολάρια, έσοδα από stock awards συνολικού ύψους 16,1 εκατομμυρίων δολαρίων, 10 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από stock option, 2,1 εκατομμύρια δολάρια σε bonus και 2,48 εκατομμύρια δολάρια που προέρχονται από άλλες παροχές.

Το 2022, ο Άιγκερ κέρδισε συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια από τη Disney.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται ότι ο Άιγκερ επέστρεψε στο τιμόνι της εταιρείας τον Νοέμβριο του 2022, παρόλο που είχε συνταξιοδοτηθεί (ήταν CEO από το 2005 έως το 2020) για να αντικαταστήσει τον επιλεγμένο διάδοχό του, Bob Chapek.

Παρά τον εξωφρενικό μισθό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων του Μπομπ Άιγκερ, η Disney αντιμετώπισε αυξανόμενες προκλήσεις τον περασμένο χρόνο, όπως μια σειρά αποτυχιών στο box office, μείωση της γραμμικής τηλεθέασης και μια ανώμαλη μετάβαση στο streaming.

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε είπε ότι θα μειώσει τα έξοδά της κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας στη μείωση των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε προαναγγείλει, καθώς προσπαθεί να ξαναχτίσει την επιχείρησή της σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον μέσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: