BofA: Σχεδόν 100 δισ. δολάρια έχουν «ρίξει» οι επενδυτές σε τεχνολογία και κρυπτονομίσματα εντός 7 μηνών

BofA: Σχεδόν 100 δισ. δολάρια έχουν «ρίξει» οι επενδυτές σε τεχνολογία και κρυπτονομίσματα εντός 7 μηνών
Photo: pixabay.com
Οι εισροές κρυπτογράφησης αυξήθηκαν στα 2,4 δισ. δολάρια την τελευταία εβδομάδα.

Οι επενδυτές έριξαν τα περισσότερα μετρητά σε μετοχές τεχνολογίας από τον Αύγουστο την εβδομάδα έως την Τετάρτη και διπλασίασαν το ποσό που έβαλαν σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με έκθεση της Bank of America την Παρασκευή.

Οι εισροές σε μετοχές τεχνολογίας, οι οποίες περιλαμβάνουν τις λεγόμενες «Magnificent 7» -μεγαλύτερες εταιρείες βάσει της χρηματιστηριακής αξίας- όπως η Apple και η Nvidia, έφτασαν τα 4,7 δισ. δολάρια, τα περισσότερα από τον Αύγουστο, θέτοντας τις ροές σε τροχιά για ένα ετήσιο ρεκόρ 98,8 δισ. δολαρίων, ανέφερε η BofA, επικαλούμενη στοιχεία της EPFR.

Οι εισροές κρυπτογράφησης αυξήθηκαν στα 2,4 δισ. δολάρια την τελευταία εβδομάδα, από 1,2 δισ. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) συμβάλλοντας στην ώθηση του bitcoin σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλά ρεκόρ κοντά στα 69.000 δολάρια.

Οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο σίγουροι ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα έχει μειώσει τα επιτόκια μέχρι τα μέσα του έτους, ενώ η οικονομία συνεχίζει να δείχνει ανθεκτικότητα, γεγονός που έχει πυροδοτήσει ένα νέο κύμα ρευστότητας σε περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου κινδύνου.

«Οι περικοπές της Fed πυροδοτούν “ζωώδη πνεύματα” και μια ώθηση σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία», σημειώνει η BofA.

Τα ETF spot bitcoin είδαν ένα κύμα χρημάτων να εισρέει κατά το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου, το οποίο βοήθησε το bitcoin να εξασφαλίσει την ισχυρότερη μηνιαία άνοδό του από τον Δεκέμβριο του 2020 με άνοδο 45% και το μικρότερο κρυπτονόμισμα ether, τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδό του από τα μέσα του 2022, με άνοδο 47% κοντά στα 3.500 δολάρια.

Οι επενδυτές τοποθέτησαν 6,21 δισ. δολάρια στα 10 μεγαλύτερα spot bitcoin ETF τον Φεβρουάριο, 4,18 δισ. δολάρια στο δεύτερο μισό του μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών, εν τω μεταξύ, είδαν την πρώτη τους εκροή από τον Νοέμβριο, μειωμένη κατά 1 δισ. δολάρια, λόγω της μετατόπισης 1,6 δισ. δολαρίων από τα αμοιβαία κεφάλαια που εκτίθενται στην Κίνα, η οποία ήταν η μεγαλύτερη εκροή από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την BofA.

Οι κινεζικές μετοχές πραγματοποίησαν ανάκαμψη από τα χαμηλά επίπεδα πενταετίας τον Φεβρουάριο, χάρη σε μια σειρά μέτρων τόνωσης από την κυβέρνηση για να στηρίξει τις αγορές ενόψει της προβληματικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com