Η οικονομία της Κίνας υποφέρει – Πλήγμα από τη δραστηριότητα των εργοστασίων 

Η οικονομία της Κίνας υποφέρει – Πλήγμα από τη δραστηριότητα των εργοστασίων 
Photo: pixabay.com
Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) για τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε… ξανά

Υποχώρηση για πέμπτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε τον Φεβρουάριο 2024 η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 1 Μαρτίου, και τα οποία έδειξαν για διαφορετική εικόνα από την έρευνα της Caixin/S&P Global που κάνει λόγο για βελτίωση.

Όπως φαίνεται λοιπόν, η κινεζική οικονομία υποφέρει, με τη δραστηριότητα των εργοστασίων να έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κινεζικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) για τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε ελαφρώς τον προηγούμενο μήνα στις 49,1 μονάδες, από τις 49,2 μονάδες του Ιανουαρίου.

Από την άλλης, ο μεταποιητικός PMI της Caixin/S&P Global σημείωσε οριακή βελτίωση και ανήλθε στις 50,9 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 50,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι μέτρηση υψηλότερη των 50 μονάδων υποδηλώνει επέκταση, ενώ χαμηλότερη συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας.

“Οι εταιρείες σημείωσαν περαιτέρω ανοδικές τάσεις τόσο στην παραγωγή όσο και στις νέες εργασίες, με στον ρυθμό ανάπτυξης να επιταχύνεται ελαφρώς σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, εν μέρει από την αύξηση των νέων παραγγελιών εξαγωγών”, αναφέρει η ιδιωτική έρευνα της Caixin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: