Μπορεί να χάσει η Gazprom το μονοπώλιό της και να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση;

Μπορεί να χάσει η Gazprom το μονοπώλιό της και να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση;

Προβληματισμός επικρατεί σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας μετά τη δημοσίευση του τελευταίου οικονομικού της δελτίου.

Την πιθανότητα να χάσει η Gazprom το μονοπωλιακό δικαίωμα της εξαγωγής φυσικού αερίου μέσω αγωγών, εξαιτίας της απόφασής της να εκδώσει νέα ευρωομόλογα της εταιρείας, μεταδίδουν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η ρωσική ενεργειακή εταιρεία εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία αναλύει τις προθέσεις της, ενώ σύμφωνα με το δελτίο δεν αποκλείεται και η αναδιοργάνωση της εταιρείας: «Το πρόγραμμα στρατηγικής που αφορά την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα στην Ρωσία έως το 2035 προϋποθέτει τη διατήρηση του μονοπωλίου στις εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω αγωγών, αλλά δεν υπάρχει η βεβαιότητα, ότι μελλοντικά δεν θα αναιρεθεί το αποκλειστικό δικαίωμα της εταιρείας ούτε ότι η επιχείρηση μας ή η επιχειρηματική μας δραστηριότητα δεν θα αναδιοργανωθούν κατά κάποιο τρόπο».

Όπως γράφει η ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti, παρόλο που η εταιρεία έχει αναφερθεί πολλές φορές στους κινδύνους να χάσει το μονοπώλιο των εξαγωγών φυσικού αερίου, στο ενημερωτικό δελτίο για τα ευρωομόλογα η πιθανότητα αναδιοργάνωσης της Gazprom αναφέρεται για πρώτη φορά.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι την πρόταση για την διαίρεση της Gazprom είχε διατυπώσει για πρώτη φορά το 2015 ο νυν γενικός εκτελεστικός διευθυντής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, Ίγκορ Σέτσιν. Η πρόταση Σέτσιν δεν περιελάμβανε μόνο την άρση του μονοπωλίου της Gazprom στις εξαγωγές, αλλά και την υπαγωγή όλων των αγωγών σε ξεχωριστή εταιρεία. Ο Σέτσιν είχε προτείνει μάλιστα να ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός αυτός , σε σύσταση εταιρεία παραγωγής και σε σύσταση εταιρείας διανομής φυσικού αερίου έως το 2025.

Παράλληλα σε κάθε τριμηνιαίο οικονομικό της απολογισμό, η εταιρεία εδώ και μερικά χρόνια γράφει ότι επιδιώκει να διατηρήσει την σημερινή της μορφή, δηλαδή να παράγει φυσικό αέριο, να κατέχει υπό την ιδιοκτησία της τους αγωγούς και να παραμείνει ο μονοπωλιακός εξαγωγέας φυσικού αερίου. Και αυτό γιατί όπως αναφέρει στον οικονομικό της απολογισμό, η αναδιοργάνωση της εταιρείας θα επιφέρει την καταστροφή της ενιαίας τεχνολογικής αλυσίδας, την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, την δημιουργία κινδύνων στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και απειλές τεχνολογικών καταστροφών.