«Brain Drain & Gain»: Αποκαλυπτική έρευνα της KPMG για το φαινόμενο

«Brain Drain & Gain»: Αποκαλυπτική έρευνα της KPMG για το φαινόμενο
Γιατί οι Έλληνες συνεχίζουν να αναζητούν ευκαιρίες εργασίας στο εξωτερικό; Ποια η στρατηγική των επιχειρήσεων σχετικά με το «Brain Gain»;

Εσύ θα γυρνούσες σήμερα στην Ελλάδα; Η KPMG ανοίγει διάλογο σχετικά με το φαινόμενο Brain Drain στην Ελλάδα με σκοπό να συζητηθούν θέματα όπως γιατί οι Έλληνες ψάχνουν εργασία εκτός Ελλάδας, πόσο εύκολη είναι η ζωή στο εξωτερικό, τι περιμένουν οι Έλληνες του εξωτερικού να αλλάξει στην Ελλάδα με σκοπό να επιστρέψουν και ποια είναι η στρατηγική των εταιρειών σήμερα για να προσελκύσουν υποψηφίους από το εξωτερικό ή να διατηρήσουν τα ταλέντα τους.

Συγκεκριμένα, στις 27 Ιουνίου 2019, στο Θέατρο Χωρέμη του Κολλεγίου Αθηνών, η KPMG και η ομάδα Executive Search & Selection θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας για το φαινόμενο Brain Drain & Gain που διεξήγαγε για ακόμα μία χρονιά.

Σκοπός της έρευνας είναι να αναδείξει τους λόγους που οδηγούν τους Έλληνες να αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, τις διαστάσεις του φαινομένου Brain Drain, καθώς και τις προτεινόμενες δράσεις και ενέργειες των εταιρειών και της πολιτείας, στο σύνολό της με σκοπό την αντιστροφή του. Θα ακολουθήσει πάνελ συζήτησης με εκπροσώπους εταιρειών και φορέων.

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 18.00 και θα ολοκληρωθεί στις 20.00. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, ενώ με την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση, με σκοπό να αναδειχθούν θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, καθώς και οι επαγγελματικές ευκαιρίες.

Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική, αποστέλλοντας στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, τηλέφωνο και e-mail στην κ. Γαλιατσάτου Άννα, agaliatsatou@kpmg.gr.

Για περαιτέρω ερωτήσεις, παρακαλούμε όπως να επικοινωνήσετε με ως ακολούθως: +30 210 60 62 371, Κανελλόπουλος Φώτης και +30 210 60 62 281, Γεωργία Κωνσταντινίδου