Candy Crush αξίας 7 δισ. δολαρίων

Candy Crush αξίας 7 δισ. δολαρίων

Η King Digital Entertainment , δημιουργός του δημοφιλούς παιχνιδιού, αναμένει μεγάλα κέρδη από την είσοδό της στη Wall Street.

Η εταιρεία King Digital Entertainment, δημιουργός του δημοφιλούς παιχνιδιού για smartphone Candy Crush Saga, αναμένεται να περάσει στο χρηματιστήριο κι εκτιμά την αξία του δημιουργήματός σε ποσό άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, η ιρλανδική εταιρεία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να εκδώσει 22,2 εκατομμύρια μετοχές, αξίας μεταξύ 21 και 24 δολαρίων. Αυτό, σύμφωνα με την King Digital Entertainment, σημαίνει ότι η αρχική κεφαλαιοποίηση αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου μεταξύ 6,6 και 7,7 δισε. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: Candy Crush: Γλυκός εθισμός αξίας 500.000 ευρώ την ημέρα

Η εταιρεία σχεδιάζει, επίσης, να αναγράψει στις μετοχές της το σύμβολο KING, με την JP Morgan, την Credit Suisse και την BofA Merrill Lynch, να φέρονται ως οι κύριοι εγγυητές. Σημειώνεται ότι το 2013 η King εμφάνισε κέρδη ύψους 567,6 εκατ. δολαρίων, αυξημένα από τα 7,8 εκατ. δολάρια το 2012. Τα έσοδα ανήλθαν στα 1,88 δισ. δολάρια από τα 164,4 εκατ. δολάρια.

Το Candy Crush κυκλοφόρησε για πρώτη φορά για το Facebook τον Απρίλιο του 2012 και το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου για smartphones. Στους βασικούς μετόχους της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται οι Apax Partners και Index Ventures.

Διαβάστε ακόμη: Σπας καραμέλες στο Candy Crush; Δεν είσαι ο μόνος…