CEO HP: Πώς η πανδημία επιταχύνει την αλλαγή στην τεχνολογία και τις επιχειρήσεις

CEO HP: Πώς η πανδημία επιταχύνει την αλλαγή στην τεχνολογία και τις επιχειρήσεις
Photo: pixabay.com

της McKenna Moore

«Βλέπουμε την αυγή μιας νέας εποχής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της HP, Enrique Lores, στο συνέδριο Reinvent της εταιρείας φέτος.

Πολλές από τις αλλαγές τις οποίες οι ηγέτες των επιχειρήσεων προγραμμάτιζαν να υλοποιήσουν τα επόμενα χρόνια είναι ήδη εδώ και γίνονται δεκτές απρόσκοπτα λόγω της πανδημίας, από την τηλεδιάσκεψη μέσω βίντεο έως την εργασία από το σπίτι.

Ο Lores μίλησε πρόσφατα στο podcast ‘Leadership Next’ του Fortune που παρουσιάζουν ο Alan Murray και η Ellen McGirt.

Εκεί, επεσήμανε ότι ο γρήγορος ρυθμός των αλλαγών έχει επηρεάσει όχι μόνο τις επιχειρήσεις και την τεχνολογία, αλλά και την προσωπική ζωή των υπαλλήλων και των διευθυντών. Αυτό, λέει, απαιτεί την ανάπτυξη ενός πιο προσιτού στυλ ηγεσίας σε όλη την εταιρεία, σε μια συγκυρία κατά την οποία τόσες πολλές ζωές είναι πιο περίπλοκες και πιο αγχωτικές από ποτέ.

Και η ιεράρχηση αυτών των αλλαγών, μαζί με τους υπαλλήλους τους οποίους θα εξυπηρετήσουν, δεν σημαίνει ότι το κέρδος περνά σε δεύτερη μοίρα, δήλωσε ο Lores, προσθέτοντας ότι οι ηγέτες δεν πρέπει να αισθάνονται την ανάγκη επιλογής μεταξύ βραχυπρόθεσμων αποτελεσμάτων και μακροπρόθεσμης συνεισφοράς στον κόσμο. «Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να κάνουμε και τα δύο, και αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και τα δύο».

Και παρόλο που η τιμή της μετοχής της HP έχει μειωθεί από την έναρξη της πανδημίας, ο Lores διαβεβαιώνει ότι η επιχείρηση παραμένει ισχυρή, με ευκαιρίες σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η τρισδιάστατη εκτύπωση.

Πηγή: Fortune.com