Χατσάνοφ – Τσιτσιπάς 0-2: Γιόρτασε τα γενέθλιά του με επιβλητική εμφάνιση και πρόκριση στoυς 8 του Rogers Cup

Χατσάνοφ – Τσιτσιπάς 0-2: Γιόρτασε τα γενέθλιά του με επιβλητική εμφάνιση και πρόκριση στoυς 8 του Rogers Cup
Greece's Stefanos Tsitsipas serves to France's Ugo Humbert during their Tokyo 2020 Olympic Games men's singles third round tennis match at the Ariake Tennis Park in Tokyo on July 28, 2021. (Photo by Tiziana FABI / AFP) Photo: AFP
Ανήμερα των γενεθλίων του ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε δώρο στον εαυτό του την εύκολη νίκη με 2-0 σετ επί του Κάρεν Χατσάνοφ και την πρόκριση στους "8" του Rogers Cup όπου θα βρει τον Κάσπερ Ρουντ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό του, ανήμερα των 23ων γενεθλίων του, κερδίζοντας με εντυπωσιακό τρόπο τον Αργυρό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Κάρεν Χατσάνοφ.

Μάλιστα μετά τη νίκη του Έλληνα τενίστα ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες άρχισε να τραγουδάει ρυθμικά το «Happy birthday» στον Τσιτσιπά που έδειχνε να το απολαμβάνει.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε του 25χρονου Ρώσου, παίρνοντας ξεκούραστα το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Masters στο Τορόντο.

Μετά από 77 λεπτά αγώνα, ο Στέφανος επιβλήθηκε με 6-3, 6-2 και στην τελική “8αδα” θα βρει απέναντί του, το Νο6 του ταμπλό, Κάσπερ Ρουντ.

Ο Νορβηγός απέκλεισε με τη σειρά του τον Ντούσαν Λάγιοβιτς με 6-4, 6-3, πετυχαίνοντας την 14η σερί νίκη του στο Tour. Από τις 30 Ιουνίου έχει να ηττηθεί ο Ρουντ, που διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

Όσον αφορά την εμφάνιση του Τσιτσιπά κόντρα στον Χατσάνοφ, ο Νο3 του ταμπλό στον Καναδά, βρέθηκε σε τρομερή μέρα και σερβίροντας μαεστρικά, δεν άφησε πολλά περιθώρια στο Νο28 του κόσμου.

Με 27/29 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο του σερβίς ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Στέφανος, που κράτησε ανέπαφο το σερβίς του (0/2 break points ο Χατσάνοφ) και έφτασε ελεγχόμενα στη νίκη.

Ένα break στο εναρκτήριο κομμάτι του ματς και δυο breaks στο 2ο set, ήταν αρκετά για να του δώσουν την άνετη επικράτηση. Με 3/6 break points τελείωσε τον αγώνα ο 23χρονος Έλληνας που πανηγύρισε την 4η νίκη του σε βάρος του Ρώσου, σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Πηγή: sport24.gr