Χείρα φιλίας μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προσφέρει η Γερμανία στη Ρωσία

Χείρα φιλίας μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προσφέρει η Γερμανία στη Ρωσία
epa07995315 A wind generator of wind energy manufacturer Enercon near Aurich, northern Germany, 14 November 2019. Enercon intends to cut 3,000 jobs, mostly in Aurich and Magdeburg. According to media reports, the production of rotor blades is to be transferred abroad. EPA/FOCKE STRANGMANN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ θέλει να δεσμεύσει οικονομικά τη Ρωσία με συνεργασία σε προμήθειες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προκειμένου να συνδράμει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων σχετικά με την Ουκρανία, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Der Spiegel.

“Θα μπορούσαμε επίσης να σκεφθούμε νέους επιχειρηματικούς τομείς που μπορούν να βοηθήσουν να οδηγηθούν και οι δύο πλευρές μακριά από αυτή τη συγκρουσιακή στάση”, είπε ο Χάμπεκ, ο οποίος είναι επίσης αντικαγκελάριος και υπουργός Πολιτικής για το Κλίμα, στο περιοδικό.

Σχετικά με το ενδεχόμενο η Ρωσία να αποκλειστεί από το διεθνές σύστημα πληρωμών Swift, ο Χάμπεκ, μέλος των Πρασίνων, είπε πως δεν έχει νόημα να “απαριθμούμε κυρώσεις γενικά”.

Πρόσθεσε ωστόσο πως είναι θα ήταν η “απόλυτη οικονομική τιμωρία” και πως σκοπός του είναι η αποκλιμάκωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ