Χωρίζουν eBay και PayPal

Χωρίζουν eBay και PayPal

Ξεχωριστούς δρόμους θα τραβήξουν οι δύο εταιρείες. Γιατί το PayPal θεωρείται εταιρεία - "διαμάντι". 

Μετά από δώδεκα χρόνια κοινής πορείας το eBay ανακοίνωσε τα σχέδια του για το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του από το PayPal.

Στόχος είναι η δημιουργία δύο ξεχωριστών και ανεξάρτητων εταιρείων, καθώς όπως αναφέρει το eBay σε ανακοίνωση του οι «ραγδαίες εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο και το τοπίο των online πληρωμών δείχνουν ότι ο διαχωρισμός των δύο εταιρειών θα τις βοηθήσει να επικεντρωθούν εκ νέου στις “τεράστιες ευκαιρίες” που διαφαίνονται στον παγκόσμιο χάρτη του εμπορίου, το συντομότερο δυνατόν».

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του νέου Paypal, αναλαμβάνει το πρώην ηγετικό στέλεχος της American Express, Dan Schulman, προκειμένου να βοηθήσει στην αναδιοργάνωσή του.

Το PayPal θεωρείται σαν το πραγματικό «διαμάντι» στις δουλειές του eBay και αυτό που θέλουν να κάνουν οι επενδυτές είναι να «ξεκλειδώσουν» τη πραγματική του αξία, καθώς θεωρούν ότι η συνύπαρξη τους πλέον δεν αποφέρει όσα στο παρελθόν.

Μετά τα νέα η μετοχή του eBay αυξήθηκε κατά 11%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα έσοδα της PayPal αυξήθηκαν κατά 19% το τελευταίο χρόνο και διαμορφώθηκαν σε 7,2 δισ. δολάρια

Τα αντίστοιχα έσοδα του eBay διαμορφώθηκαν σε 9,9 δισ,. δολάρια, αλλά η ανάπτυξη της εταιρείας είναι σαφώς χαμηλότερη.